Kdy přerůstá láska ve stereotyp?

Každý vztah se po určité době dostane do stereotypu. Nemusí to nutně znamenat, že vás už partner nemá rád – pouze z vašeho vztahu vyprchala „šťáva“. My ale víme, jak váš partnerský život okořenit a znovu probrat k životu!

Muž křičící na ženu

Od zamilovanosti ke stereotypu

Začátek vztahu bývá vždy krásný – neustále se objímáte a líbáte, trávíte spolu veškerý volný čas. Jakmile ale dojde ke společnému bydlení, už si nejste tolik vzácní. Najednou vás vidí s neumytými vlasy, vy jeho v teplákách. Vzájemně poznáváte nejen své kladné, ale i záporné stránky. Přítel vás po návratu domů jen letmo políbí na tvář a pak se jde dívat na televizi. Vytrácí se romantika, dny se stávají všedními. Pomalu, ale jistě nastupuje stereotyp. Co teď? 

Může vést stereotyp k nevěře?

Je normální, že v určitém období vztah přechází do stereotypu. Neznamená to ale, že už takový musí být navždy. Problém je v tom, že jakmile spolu lidé začnou bydlet, přestanou o sebe tolik bojovat – myslí si totiž, že už mají dobojováno. Jenže o vztah je třeba pečovat pořád. Nastoupí-li stereotyp a vy se s ním ani nepokusíte něco udělat, může si partner začít hledat zábavu jinde – třeba u jiné ženy. Riziko nevěry je tak mnohem vyšší - a to i přesto, že vás partner stále miluje.

Jak překonat stereotyp ve vztahu

Nedopusťte, aby váš život zevšedněl. Alespoň čas od času udělejte něco nepředvídatelného – uvařte exotickou večeři, výrazně změňte svou vizáž či styl oblékání. Mějte své vlastní koníčky, věnujte svůj čas i jiným věcem než partnerovi, aby se na vás mohl těšit. Stejně tak se ale některým zálibám věnujte společně – třeba si dvakrát za měsíc zajděte na bowling nebo si zaplavejte. 

Nepřipravujte příteli romantické večery jen při zvláštních příležitostech, jako jsou jeho narozeniny nebo Valentýn – v tyto dny se něco takového přece jen očekává. Udělejte si hezký den kdykoliv!

Jak oživit sex

Velmi ožehavým tématem je sex v dlouhodobém partnerství. Pod jeho doteky už se nechvějete tolik jako při prvním setkání a při milování si občas přejete, ať už je konec. Potíže páry mívají jak s intenzitou prožitku, tak i s četností nebo délkou sexuálních styků. Váš partner už nemusí být takový dravec jako na začátku – je neustále unavený z práce a vás zase ve chvíli, kdy má konečně chuť na sex, bolí hlava. Nepříjemným faktem je také to, že po letech milování máte oba pocit, že už nemůžete v sexu objevit nic nového. Ale opak je pravdou!

Vyzkoušejte například stolní hru Harašeníčko nebo Francouzskou hru lásky, které vás donutí dělat věci, které jste určitě ještě nezkoušeli a které jsou nadmíru příjemné. Navíc se dozvíte, po jakém sexu váš partner skutečně touží. Sex se po letech stává stereotypním také proto, že se většinou odehrává mezi stále stejnými stěnami vašeho domova. Změňte proto prostředí! Taková soukromá sauna s vířivkou udělá jistě své.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 1.7 Počet: 3 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies