Kdy začít se sexem?

Otázka, kdy je nejlepší zahájit sexuální život, patří k těm nejčastějším. Sexuologů, gynekologů, psychologů i praktických lékařů dávají tuto otázku jak mladí čekatelé na svůj první pohlavní styk, tak jejich rodiče.
Mladý pár v objetí

Odpověď, kterou jim nabízí zákon udávající věkovou hranici patnáct let, většině nestačí. A je dobře, že se mladí lidé s touto stanovenou „startovací čárou“ automaticky neztotožňují. I když v patnácti letech jsou dívky i chlapci po fyzické stránce většinou dospělí, tak psychicky zralí určitě nejsou.


Právě psychická stránka je důležitá nebo dokonce potřebná součást sexuálního života. Nejenže umocňuje prožitek a napomáhá plnohodnotnému vyvrcholení, ale v neposlední řadě je předpokladem zodpovědnosti, bez které je milování až příliš riskantní.


Je tedy jasné, že odpověď na otázku, v jakém věku je nejlepší zahájit sexuální život, Vám žádný sexuolog, gynekolog a jiný odborník nedá. Skutečně dospělí je každý člověk v jinou dobu.


Ovšem to že nedojde k pohlavnímu styku, tedy ztrátě panenství, v žádném případě nevylučuje jiné erotické hrátky. Ať už ty nevinné nebo ty hodně dravé, které často vedou k orgasmu. Mazlením poznají mladí lidé své tělo, podstatu sexu a vlastní i partnerovy reakce na různé formy dráždění.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies