Když babička zlobí

Také máte problém domluvit se s prarodiči na jednotných pravidlech výchovy vašich potomků? A stále nic nezabírá? Zkuste to tentokrát jinak, třeba naleznete společnou řeč.

Dospělí s dětmi sedící v trávě

Babičky a dědečkové mají na světě tu nejdůležitější úlohu -  a sice rozmazlovat svá vnoučata a porušovat pravidla. Pokud je to jednou za čas a naši milí potomci dokážou rozlišovat oba tyto světy, oddělovat zábavu u prarodičů od běžných povinností doma, lze to přinejmenším respektovat.

Nicméně i u babičky a dědečka by měla platit základní pravidla, která by každé dítě bez ohledu na jeho věk mělo dodržovat. Týká se to zejména hygienických návyků, úklidu svršků nebo hraček. Někteří rodiče ale trvají i na dodržování jídelníčku, což nemusí být úplně nejlepší. Neboť, nemá-li dítě zvláštní dietu (např. kvůli svému onemocnění či nadváze), malé množství sladkostí nebo tučnějšího pokrmu dítěti nijak neuškodí.

Vzpomeňme si například na svoje dětství, kdy mnoho z nás chodívalo k prarodičům také za účelem něčeho dobrého na zub. A ačkoli babička či děda věděli, že s tím rodiče příliš nesouhlasí, svému vnoučeti nemohli nevyhovět. Mnohem větší problém ale nastane ve chvíli, kdy prarodiče dovolí dítěti vše a to je pak jako utržené ze řetězu, protože doma většinu z toho nesmí. A jak tohle všechno vyřešit?

Nejdůležitější je si nejdříve s prarodiči promluvit o zásadách, které jsou pro vás a vaše dítě podstatné. Nezapomeňte ale na to, že babička a dědeček tu nejsou od toho, aby vaše dítě vychovávali, jsou tu zejména pro jeho potěšení a také proto, že vám občas pomohou s hlídáním. Stanovte proto pravidla, o kterých víte, že je budou schopni dodržet oni i vaše dítě. Dítěti vysvětlete, že u babičky si zoubky také musí čistit a že hračky se sami neuklidí. A babičce povolte pár kostiček čokolády. Víte přeci, že zakázané nejvíce chutná.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies