Když se potkají dva psi

Pokud se potkají dva úplně neznámí psí jedinci mohou nastat různé komplikované situace . Mmnohokrát záleží na povahových rysech těchto jedinců , kteří se v danné chvíli potkají.
Pes ležící na zemi

Když se potkají dva psi

Když se potkají dva psi poprvé, odehrává se hlavně u psů - samců stále stejný rituál. Nejdříve se obcházejí, jejich pohledy se schválně míjejí. Po několika sekundách seznamování, kdy se každý pes snaží tomu druhému imponovat, je poměrně rychle určeno, kdo má navrch. Na demonstraci své síly může pes zdvihnout nohu, udělat své znamení a všemi čtyřmi končetinami hrabat zem.

Co se stane, když se potkají dva stejně sebevědomí jedinci?

U dvou stejně sebevědomých psů třenice ovšem pokračuje. Jeden začne vyhrožovat, aby byla určena hierarchie. Naježí přitom srst na krku, ocas se o něco zvedne,hlavu skloní a pokouší se pohlédnout soupeři do očí, tedy fixovat ho. Dva stejně silní psi tak vydrží celé minuty, dokud se jeden nevzdá. Podřízený se pak skloní, sklopí uši, nechá poklesnout ocas, odvrátí hlavu tak, aby se nedíval na soupeře.

Boj mezi agresivními psy 

Vážnější je situace, kdy se sejdou dva agresivní jedinci. Mezi stejně silnými psy může dojít ke rvačce, která může skončit zraněním. Máte-li takového sebevědomého, dominantního psa, měli byste se ostatním psům pokud možno vyhnout a zabránit tak rvačkám a zraněním. U těchto psů je dobrá a důsledná výchova velmi důležitá. Majitelé, kteří povzbuzují své psy ke rvačkám, a kteří chválí své psy, když vyjdou z bitvy vítězně, posilují připravenost k agresi nad míru psa. Takových psů se bojí ostatní majitelé psů.

Vyjímečné případy agresivních psů

Extrémním příkladem jsou takzvaní "zabijáci", jejich ž majitelé je bez zábran vychovají k smrtícím strojům. Pro tento účel jsou oblíbení bulteriéři, nebo také mastinové.Tyto psí plemena jsou v podstatě milá, snášenlivá zvířata.

Jak poznáme jakou má Náš pes povahu?

Podle postoje psa okamžitě poznáte, jak vnímá druhého psa. Vyjadřuje-li jeho postoj strach, nenuťte ho přiblížit se k obávanému protivníkovi, ale nechte ho, aby se vyhnul. Když uvidíte, že váš pes chce blížícímu se rivalovi ukázat svou sílu a poznáte, že má druhý pes strach, měli byste se projevit jako vůdce smečky a útok zakázat. Psi se nedorozumívají jen řečí těla, ale i zvuky. Vědci z USA zjistili asi 300 různých „dialektů” psí řeči. Kdo žije se psy dlouhou dobu, rozezná všechny druhy štěkání.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies