Když to ve vztahu neklape

Vždy je příjemné, když máte vedle sebe někoho, kdo vás miluje, na koho se můžete v případě nouze obrátit a mít v něm oporu. Jste ale ve stávajícím vztahu nespokojená? Místo toho, abyste se na svého partnera těšila, jste ráda, když se zdrží déle v práci? Nejste si jistá, zda s ním chcete opravdu být, ale berete ohled na děti? Žádný vztah není dokonalý a bez kompromisů fungovat nebude. Důležité je, aby oba partneři věděli, co druhému na nich vadí a snažili se to napravit.

Dotýkající se ruce

Ideální vztah? Neexistuje!

Jste-li s partnerem delší dobu, nedíváte se již na sebe skrze růžové brýle, které jsou schopny nějaké ty nedostatky přehlédnout. Přeci jen, začnete-li spolu bydlet, stavíte se čelem ke skutečné realitě. Nelíbí se vám na partnerovi nějaké maličkosti a nebo jsou to věci, které vás dovedly k myšlence, zda-li má váš vztah vůbec ještě šanci?

Je potřeba si uvědomit, že žádný vztah není dokonalý. Vždy se najde něco, co vám na partnerovi bude vadit, ale budete se to muset snažit překousnout – stojí-li vám partner opravdu za to. Neřešte proto malichernosti, jako jsou například ponožky pohozené pod stolem nebo neumyté nádobí. Důležité je, aby vás partner podržel v důležitých životních situacích, vyhovoval vám po fyzické i psychické stránce a také měl shodný názor na společnou budoucnost.

Otevřeně si promluvte!

Příčinnou většiny problémů ve vztazích je nedostatečná komunikace. I když spolu normálně komunikujete, to co vám na druhém vadí, si „jen“ tak neřeknete. Vždy se najde něco, co atmosféru pro otevřený rozhovor naruší. Ať už jsou to vaše děti, zvonící telefon, partner těšící se na fotbal v televizi a nebo strach z otevřeného rozhovoru.

V tu chvíli si obvykle řeknete, že to vyřešíte až zítra. Ovšem ani další den není na rozhovor vhodná doba a tak dny plynou, plynou a plynou a atmosféra mezitím houstne. Většinou taková situace skončí velkou hádkou, při které partneři jednají pod návalem emocí. Nezřídka kdy může být taková hádka i příčinou rozchodu. A to už pak obvykle bývá pozdě i na lítost.

Bez kompromisů vztah klapat nebude…

Chcete-li vztah zachránit, s otevřeným rozhovorem rozhodně neotálejte! Předem se domluvte na určitý den a hodinu, kdy s tím budete oba počítat a budete mít dostatek času si otevřeně promluvit. Dětem zajistěte hlídání, sejděte se na neutrálním místě (například ve vinárně, kavárně, apod.), vypněte telefony, aby vás zbytečně nerozptylovaly a otevřeně si promluvte. Jednejte bez zbytečných emocí, naslouchejte, snažte se pochopit i hledisko svého partnera. Shodnete-li se na tom, že má váš vztah ještě šanci, společně najděte kompromisy, které napomohou k tomu, aby se vztah odvíjel takovým směrem, jakým chcete.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies