Kojenecké potřeby pro maminku i dítě

Mateřské mléko je nezbytným zdrojem výživy kojence. Bohužel některá miminka postrádají sací reflex nebo je naopak problém na straně maminky. K tomu, aby kojení probíhalo hladce, slouží pomůcky pro kojící matky.

Žena kojící své dítě

KOJENECKÉ POTŘEBY aneb proč je kojení tak důležité

Mateřské mléko je bohaté na látky silně podporující imunitní systém kojence. Kojené děti jsou méně nemocné a případné onemocnění probíhá lehčeji než u dětí nekojených. Pro snadnější kojení je vhodné si pořídit pár kojeneckých potřeb.

 

Kojící podprsenky

Kojící podprsenky mají odepínací košíčky, které umožňují kojení bez odložení celé podprsenky. Podprsenky pro kojící maminky by měly být ze 100% bavlny, aby nedráždily citlivé bradavky. Elastické košíčky by měly umožnit případné umístění tampónu nebo odkapávačů mléka.

Tampóny do podprsenky

V době kojení maminkám často samovolně odtéká mléko. Aby se zabránilo ušpinění spodního prádla, vkládají se do podprsenky tampóny, které odtékající mléko zachycují. Ideální jsou tenké, jednorázové tampóny, které propouští vzduch a zabraňují tím vzniku zánětu bradavek. Některé tampóny jsou opatřeny samolepícím proužkem, který je drží ve správné pozici.

Chrániče prsních bradavek

Během kojení mohou být bradavky natolik citlivé, že znemožňují kojení dítěte. Tento problém řeší chrániče prsních bradavek. Speciálně tvarovaný chránič dokonale přiléhá k prsu a umožňuje bezbolestné kojení.

Kojeneckou potřebou je i odsávačka mateřského mléka

Produkce mateřského mléka není vždy dítětem plně využita a mléčné návaly mohou způsobit bolestivý zánět prsů. Mateřské mléko je proto u mnoho žen třeba průběžně odsávat. Odsávačka by měla fungovat rychle a bezbolestně. Odsávačky odsávají mléko přímo do láhve, z níž můžete dítě rovnou nakrmit. Dnes existují odsávačky nejen manuální (fungují na principu stlačování balónku), ale i elektrické.

KOJENECKÉ ZBOŽÍ pro matku i dítě

Kojící polštáře

Dlouhé a časté kojení dítěte je pro maminku velice náročné. Ze strnulé polohy a držení dítěte dochází zejména k bolestem zad. Kojící polštář ve tvaru podkovy umožňuje vytvořit ideální polohu jak matce, tak i dítěti. Díky kojícímu polštáři můžete pohodlně kojit ve více polohách.

Kojenecká láhev - kojenecká potřeba

Současný výběr kojeneckých lahví je nepřeberný. Tvar dudlíku lahve by měl co nejvíce připomínat prsní bradavku. Dnes existují dokonce dudlíky ze speciální pružné gumy, které se chovají stejně jako prsní bradavka – při nasávání se prodlužují. Dudlík se speciálním ventilkem kontroluje přívod vzduchu a nahrazuje přebytečný vzduch mlékem. Tímto způsobem zamezuje škytání. Kojenecká láhev by měla být vyrobena z termoskla a splňovat podmínky zdravotní nezávadnosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies