Kolik nás stojí výbava pro miminko?

Příchod miminka do rodiny je radostná událost. Zároveň je třeba počítat s určitými výdaji, které nás bude stát kompletní výbava pro dítě. Rozhodně by neměl chybět kočárek, postýlka, vanička, přebalovací pult, lahvičky ke krmení a spousta dalších věcí.

Čtyři sedící miminka

Nákup kočárku

Na trhu je obrovské množství kočárků, není až tak jednoduché se v nich zorientovat. Před nákupem dobře promyslete, co všechno od kočárku budete požadovat. Berte v úvahu i to, zda se budete s kočárkem pohybovat po městě nebo budete jezdit na procházky po lesních cestách, jestli budete s kočárkem jezdit autem, budete ho tahat do schodů či máte v domě výtah. To vše povede k vašemu výběru. Nabízí se klasický čtyřkolový kočárek, dnes populární trojkolka a velice praktická trojkombinace včetně autosedačky. Můžete vybrat také kočárek skládací či odlehčený. Ceny kočárků se pohybují v rozmezí 4.000 až 20.000 Kč. Nezapomeňte také pořídit fusak jehož cena je asi 800 Kč a deku pod miminko za 250 Kč. Pokud nebude v kombinaci kočárku i autosedačka, pak pořídíte ji již od 2.000 Kč.

Těhotenství týden po týdnu

Kde bude miminko spát?

Dětská postýlka je jednou z prvních věcí,které je třeba pořídit. Aby vaše miminko mělo nerušené a klidné spaní, dbejte při výběru postýlky v první řadě na kvalitu. Měla by být zhotovena ze zdravotně nezávadného materiálu, s polohovacím roštěm a vhodná je sesuvná bočnice. Myslete také na kvalitu matrace. Pěknou postýlku pořídíte i za 1.500 Kč, ale jsou i dražší až kolem 8.000 Kč. K postýlce je třeba dokoupit zavinovačku jejíž cena je 300 až 1.000 Kč, prostěradlo a mantinel do postýlky.

Koupání miminka

Z počátku budete ke koupání miminka potřebovat vaničku, nejlépe se zabudovaným protiskluzovým lehátkem. Vanička vás bude stát maximálně 1.200 Kč. Později bude stačit lehátko do vany. Ke koupeli samozřejmě patří dětské osušky průměrně za 350 Kč a dětská kosmetika, jejíž cena je rozdílná v závislosti na značce.

Přebalovací pult

Pokud máte v domácnosti velký stůl nebo komodu, přebalovaní pult asi nebudete potřebovat. Pult má ovšem své výhody, máte tady vše po ruce a nemusíte příliš namáhat své záda. Můžete zakoupit pult, který se dá přidělat na zeď. Když ho nepoužíváte, jednoduše ho sklopíte. Přebalovaní pult pořídíte za cenu 1.500 Kč.

Krmení miminka

Pokud miminko kojíte, oceníte odsávačku mateřského mléka, podle značky ji pořídíte za 350 až 1.300 Kč. Přestože budete miminko kojit pořiďte si několik lahviček. Cena za jednu je asi 250 Kč.

Co budete dále potřebovat?

  • jednorázové pleny nejmenší velikosti, balení stojí průměrně 350 Kč
  • látkové pleny
  • odsávačku hlenů, 70 až 200 Kč
  • čistící vlhčené ubrousky, 40 až 80 Kč
  • dudlík, 50 až 200 Kč
  • teploměr, 50 až 500 Kč
  • hřebínek, 50 až 200 Kč

Oblečení pro miminko

Samozřejmě budete potřebovat pro miminko oblečení. Pořiďte si body, trička, košilky, dupačky, kombinézu, bavlněnou čepičku, rukavičky, teplý kabátek, svetřík, ponožky a bryndáčky. Celkově se při pořizování výbavičky dostanete sumě okolo 60.000 Kč.

Jak zacházet s novorozencem - 1.díl

Jak zacházet s novorozencem - 2.díl

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies