Kolik stojí zdraví?

Toužíte-li změnit svůj životní styl, nemusí vás to vůbec zruinovat. Zkuste najít šikovnou a levnou cestu, jak rozumně zhubnout, zrelaxovat a trochu si zasportovat. Nebude vás to stát tolik, jen najděte tu „zdravou” cestu i k vaší peněžence.

Žena v bazénu držící se jeho okraje

Zdravotní prohlídky jsou zdarma

Základem úspěchu jsou preventivní prohlídky, ty vám hradí zdravotní pojišťovna. K praktickému lékaři byste měli zajít vždy jednou za dva roky, k zubaři dvakrát do roka a na gynekologii jednou ročně.

 

Pojišťovny hradí vyšetření prsu na mamografu pro ženy mezi 45 až 70 lety a vyšetření tlustého střeva a konečníku pro osoby starší 50 let. Zákroky placené z vaší peněženky jsou ty, které jsou pouze na vaše přání - estetické účely, nadstandartní výkony.

Zdraví díky pořádnému jídlu

Nesprávné stravovací návyky přispívají k obezitě, srdečním onemocněním i rakoviny. Snažte se dodržovat pár jednoduchých zásad a kromě lepšího zdraví ulevíte i své peněžence.

  • snižte přísun živočišných tuků, hamburgerů, uzenin i párků
  • jezte potraviny s vysokým obsahem vlákniny
  • jezte čerstvou zeleninu a ovoce
  • snižte příjem cukrů a soli

Bude-li se řídit těmito stravovacími tipy, značně ušetříte. Jen si spočítejte na kolik vás týdně přijde jídlo ve fast foodech či nakupování čokoládových tyčinek apod.

Sport pro zdraví

Investice do dobré kondice se vám vždy vrátí. Sport napomáhá snížení tlaku i cholesterolu, reguluje hmotnost a odbourává stres. Nejlepší je cvičit mírně a pravidelně.

 

Finančně dostupné sporty

 

  • Plavání - prvotní investice vám může přijít náročná, ale věřte, že plavání je jeden z nejméně finančně náročných sportů! Stačí vám pořídit si plavky a brýle. Pernamentky na bazén se vám určitě vyplatí a zkuste se poptat na příspěvky zdravotních pojišťoven.
  • Chůze - stačí vám turistická obuv (seženete od 1000 Kč) a terén kam vyrazíte.

Tělo potřebuje zrelaxovat - tip pro zdraví

Kdo hodně pracuje, sportuje, musí i hodně odpočívat. Správný odpočinek však neznamená nicnedělání. Správný relax musí přinést úlevu od napětí a stresu. Odpočinek by měl obnovovat obranyschopnost organismu a harmonizovat tělesné funkce.

 

Využijte výhodné slevy pernamentek - k relaxu vám napomůže bazén, sauna, vířivka i masáže či kurzy jógy. Opět si můžete pomoci příspěvky zdravotních pojišťoven nebo si zkuste každý měsíc na jednu z možností ušetřit - za odměnu.

Prohřešek zdraví - kouření

Kouření způsobuje rakovinu plic i srdeční onemocnění a navíc průměrný kuřák ročně vydá za cigarety kolem 15 tisíc korun. Jen si to spočítejte - to už si pořídíte slušnou cyklistickou výbavu a navíc pro sebe něco uděláte.

Přestat kouřit je těžké, ne však nemožné. Obrátit se můžete také na odbornou pomoc – v České republice existuje řada specializovaných pracovišť.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies