Koloběžka - scooter mánie

Proč si pořídit koloběžku? Důvodů je spousta. Koloběžka už dávno není jen výsadou dětí a teenagerů. Užijete si spoustu legrace a procvičíte celé tělo. Dorazíte rychle všude, kam potřebujete a nebudete muset čekat na tramvaj.
Cesta mezi korunami stromů

Koloběžka – výhody

Koloběžka je ve všech variantách velmi jednoduchý stroj, který nepotřebuje bůhvíjakou údržbu. Nemá přehazovačku, řetěz, šlapky ani převodníky. K plnému fungování jí stačí pouze občas zkontrolovat brzdy a kola. Jediným poháněcím systémem jsou vaše nohy, které trénink jistě potřebují. Z kopce se řítíte jako o závod (z velkého kopce se rozjedete až 85km/h !). Když potřebujete, koloběžku jednoduše vytlačíte nebo hodíte na rameno.

Koloběžka ve městě

Ve městě je koloběžka nedocenitelným přibližovadlem. Kamkoli potřebujete – do školy, obchodu, za zábavou, povinnostmi – vás koloběžka dopraví rychle a ještě si protáhnete nohy. Umožňuje rychlý pohyb po silnicích, cyklostezkách, v pěších zónách, nevadí jí nerovný ani mokrý povrch.

Koloběžka na výlet

Je vhodná k jakémukoli kratšímu výletu, bez větších problémů překoná jakýkoli terén. Může jet celá rodina bez ohledu na věk, výšku nebo speciální kondici. Můžete si nainstalovat také brašny na nosiče. Jen nezapomeňte na helmu!

Koloběžka jako trenažér

Pohyb na koloběžce je velmi zdravý na protažení celého těla. Během jízdy je dobré střídat odrazovou nohu. Je dobrým způsobem, jak si udržet kondici bez velkého rizika úrazu. Jízdou nejlépe vytvarujeme hýždě a podpoříme kardiovaskulární systém. Sportovci používají koloběžku např. po úrazu na zlepšení kondice, dokud nemohou začít běžně posilovat. Koloběžka totiž zatěžuje organismus pozvolně a plynule.

Koloběžka – druhy

K dostání je nepřeberné množství značek a typů scooterrů. Měli byste vybírat v prvé řadě podle toho, kam budete jezdit převážně. Koloběžka s mini koly = miniscooter. Ta je vhodná pro krátké popojíždění po rovnějším terénu.

  • Sportovní scooter
  • Turistický scooter
  • Silniční scooter
  • Akrobatický scooter
  • Závodní scooter
  • Terénní scooter
  • (skládací) scooter
Léto se blíží, čas strávený venku si můžete zpříjemnit a vychutnat za jízdy! Sbalte rodinu, vytáhněte svačiny, koloběžky a vydejte se na příjemný trénink.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies