Kopretina bílá

Název kopretin znamená v řečtině prostě bílá květina. Díky své bílé barvě, která je symbolem nevinnosti, se kopretina dostala i do svatebních kytic. Dodnes patří v období mezi květnem a srpnem k nejžádanějšímu druhu řezaných květin.
Rozkvetlá kopretina

Kopretina bílá není už dávno tou původní luční kopretinou, ale ušlechtilou odrůdou vypěstovanou nejen z ní, ale hlavně z příbuzných druhů.

Kopretina bílá – čeleď

Hvězdicovité (složnokvěté)

Kopretina bílá – charakteristika

Kopretina je typickou rostlinou vlhčích a středně vlhkých luk, křovin a lesních okrajů. Kopretina bílá je vytrvalá bylina dorůstající velikosti 30 až 70 cm. Kvete od začátku května do poloviny července. Stonek kopretiny bílé je přímý, listy jsou na bázi lodyhy řapíkaté. Květy jsou v jednotlivých koncových úborech, trubkovité květy jsou žluté, jazykovité, pak bílé.

Kopretina bílá – výskyt

Kopretina bílá se vyskytuje na loukách, pastvinách, stráních a ve světlých lesích. Je rozšířena od nížin do horských pásem. Roste v Evropě, západní Sibiři a Severní Americe.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies