Kosmetické přípravky a dovolená

Doma máme spoustu kosmetických přípravků, ale co si s sebou na dovolenou přibalit? Starosti o pleť se nevyhneme, ale měli bychom volit menší balení a opravdu důležitou kosmetiku.

Žena s knihou sedící v křesle

Kosmetické přípravky a dovolená

Dovolená klepe na dveře a vy zase máte strach, abyste na něco nezapomněli. Kufry nejsou nafukovací, ale kterým kosmetickým přípravkům dát přednost?

Kosmetické přípravky a líčení

Na pláž se většinou nelíčíme, obvykle postačí voděodolná řasenka a balzám na rty s UV filtrem. Před dovolenou si můžete rovněž nechat nabarvit řasy od kosmetičky – vydrží vám tmavé celý měsíc. Pro večerní líčení stačí přepudrovat tvář, nanést lesk na rty, popřípadě oční stíny.

Kosmetické přípravky a odličování

Doma většinou používáme více přípravků k odličování, ale brát si s sebou všechny přípravky asi nebude vhodné. Můžete pořídit přípravek, který odličuje kompletní make-up a zároveň osvěžuje jako tonikum. Některé kosmetické firmy vyrábějí i menší balení.

Kosmetické přípravky a mytí

Opalovaná kůže je citlivější, proto je lepší používat sprchové gely s přísadami olejů a výživných látek. Pro mytí vlasů využijte přípravků dva nebo tři v jednom.

Kosmetické přípravky a krémy

Na dovolenou si vezměte raději krémy, které jste používala už doma. Ideální jsou hydratační krémy a emulze na tělo.

Kosmetické přípravky a vůně

Připravte si na dovolenou spolehlivý deodorant – vhodné jsou zejména deodoranty tuhé. V létě nepoužívejte „těžké“ parfémy, volte raději lehčí nenápadně parfémované vody. Toaletní a parfémované vody s obsahem alkoholu si nikdy nestříkejte přímo na kůži. Působením slunečního záření by se na ni mohly vytvořit tmavší skvrny.

Kosmetické přípravky a depilace

Volit můžete mezi elektrickými depilačními a epilačními strojky, vosky. Depilace dámskými holicími strojky je nejjednodušší a vhodná pro všechny partie těla, ale chloupky se musí holit téměř denně.

Kosmetické přípravky a opalování

Nejvíce používaným přípravkem na dovolené bude jistě opalovací mléko na tělo a obličej s faktorem odpovídajícímu vašemu fototypu kůže. Neměli byste zapomenout také na zklidňující mléko po opalování. Proti popáleninám může posloužit také koncentrovaný přípravek panthenolu. Na dovolené rovněž můžete ocenit repelenty – ubráníte se tak komárům i klíšťatům.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies