Kosmetika a drogerie podle zákonů ekologie

Nutnost šetrnosti k životnímu prostředí si uvědomuje stále více firem. Do řad přírodních výrobků nyní spadá i biokosmetika a ekodrogerie. V čem jsou lepší než klasické výrobky a jak působí na náš organismus?

Barevné palety očních stínů

Biokosmetika – jak ji rozpoznat?

Zájem o tzv. biokosmetiku je čím dál tím větší. Nenechejte se ale zmást, ne každá kosmetika nazývaná "bio" je opravdu čistě přírodní. Jak tedy rozpoznat pravý bio výrobek? Měl by být označený certifikátem nebo slovně jako „kontrolovaná přírodní kosmetika“. Biokosmetika nesmí obsahovat žádné umělé látky (syntetická barviva, parfémy, konzervanty apod.) ani látky pocházející z mrtvých zvířat.

Proč je dobré užívat kosmetiku s označením "bio"

Biokosmetika je díky absenci umělých látek šetrná i k té nejcitlivější pokožce. Je většinou vhodná i pro alergiky, obsahuje velké množství vitamínů a antioxidantů. Kosmetika s titulem "bio" je ohleduplná k životnímu prostředí – výrobky jsou snadno odbouratelné, obaly recyklovatelné. Obsahuje přírodní složky z ekologického farmaření a není testována na zvířatech.

Co všechno může být bio

Bio mohou být tedy nejen potraviny, ale i kosmetika jako jsou sprchové gely, šampóny (neobsahují tolik škodlivé parabeny), krémy, oční stíny, make-upy, pudry, řtěnky a mnohé další. Bio jsou dokonce i některé lubrikační gely!

Kde koupit biokosmetiku?

Biokosmetiku seženete v prodejnách s biovýživou, ve specializovaných „bio“ a „eko“ obchodech nebo ještě pohodlněji ze svého domova – prostřednictvím e-shopů.

Ekodrogerie také myslí na životní prostředí

Šetrnost k životnímu prostředí proniká i do výroby drogistických výrobků. Například ekologické čistící prostředky, bio aviváže nebo eko tablety do myčky se vyrábějí z látek s rychlou biologickou odbouratelností a stejně jako bio kosmetika nejsou testovány na zvířatech. Obaly i etikety jsou recyklovatelné. Ekologické prací prášky a koncentráty neobsahují optické rozjasňovače, suroviny z ropy, fosfáty, syntetické konzervanty ani barviva, které mohou dráždit pokožku a způsobovat kožní alergie. Na rozdíl od mnoha jiných pracích prostředků jsou proto vhodné i pro ruční praní. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies