Kosmetika - umíte se správně odlíčit?

Čištění pleti je základ. Žádné kosmetické zázraky vám nepomohou, pokud se o svou pleť nebudete starat a správně ji každý večer a ráno odličovat. Čistící mléko, gely, pěny nebo oleje? Která z variant je nejúčinnější?
Štěteček na tvář s kosmetickými pomůcky

Kosmetika k odličování - čistící mléka vedou

Čistící mléko je tekuté a sametově hebké, možná proto tolik oblíbené. Na obličeji jej nemusíte napěňovat vodou, přitom dokonale rozpustí líčidla. Po nanesení a rozetření prsty jej buď setřete vatovým tampónkem nebo opláchnete vodou. Používání vatových tampónků vede, upřednostňovat by je měly zejména ženy se suchou pletí.

Pěny v kosmetice - slouží i k odlíčení

Výhodou je jednoduché, komfortní použití. Zmáčknete ventilek nádoby a vzdušnou pěnu můžete ihned nanést na navlhčený obličej. Kosmetické řady mají již velkou škálu odličovacích pěn a vyberete si tu pravou přesně pro váš typ pleti.

Kosmetika k odličování - gely v oblibě

Gely k odličování mají v oblibě ženy i muži, kteří k pocitu dokonalé čistoty potřebují dostatek vody. Průzračné produkty (někdy s obsahem abrazivních částí) přinášejí pocit svěžesti, i když nečistí o nic víc než ostatní. Gel se nanáší na vlhký obličej, kde jej napěníte a velkým množstvím vody spláchnete. Dříve existovaly pouze čistící gely pro mastnou pleť, nyní seženete i šetrnější varianty.

Kosmetika k odličování - znáte krémy?

Konzistence jako klasický krém a použití jako odličovací mléka. Hodí se pro každou pleť (zvláště pro suchou). Krémy k odličování pokožku nedráždí a tato kosmetika je určena i pro hodně citlivou pokožku (nedostaví se známé napnutí pokožky).

Oční odličovače - přepych v kosmetice?

Nejdříve než odlíčíte pudr, make-up a rty, zaměřte se na oči. Oční stíny a řasenku nejlépe odstraníte očním odličovacím prostředkem. Oční odličovače citlivou kůžičku okolo očí nedráždí. Běžné odličovače vám mohou způsobit pálení očí, načervenalá víčka. Oční odličovače rozhodně nejsou přepychem, navíc oční okolí i pečlivě ošetřují.

Odličovací oleje - novinka v kosmetice

Určitě je vyzkoušejte! Stojí to za to! Odličovací oleje se vyrábí převážně z přírodních surovin, pleť čistí šetrně a současně ji regenerují. Můžete s nimi odličovat již zmíněné oční partie, a přitom je o nic neošidíte. Použití je jednoduché, pár kapek nanesete na vlhký tampónek (ve spojení s vodou se olej promění v emulzi) a setřete z obličeje všechny nečistoty.

Kosmetické odličovací ubrousky

Jsou velmi praktické nejen na cestách. Odličovací ubrousky zvládnou v jednom kroku odlíčit oči, vyčistit a zároveň tonizovat pleť. Kdykoli a kdekoli s nimi setřete z obličeje nejen make-up.

Kosmetika, odličování a tonikum

Pro odstranění líčidel nejsou vhodné přípravky 3 v 1 apod. Vždy po použití kteréhokoliv z přípravků by se měla pleť tonizovat pleťovou vodou (kromě čistících ubrousků). Tonikum zbaví vaši pleť posledních zbytků a viditelně vám zjemní póry. Pro mastnou pleť použijte tonikum s obsahem alkoholu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies