Kosmetika za pár korun

Utrácíte peníze za drahé pleťové krémy a masky? Proč? Účinnou pěstící kosmetiku si můžete vyrobit i doma. Stačí vám k tomu ingredience, které běžně najdete ve své lednici.
Pleťová maska na tváři ženy

Pleťová voda na změknutí kůže

Okurku nakrájenou na plátky dejde do láhve a zalijte zředěným lihem. Láhev nechejte týden na slunci a pak ji nanášejte tampónem na kůži. Vynechejte oblast okolo očí.

Pleťová voda na omlazení pleti

Pokud rozpustíte lžičku medu ve sklenici teplé vody, můžete si touto směsí každý den omývat pleť. Po deseti minutách tvář opláchněte vodou. Medová voda pleť omlazuje, vyživuje a činí ji sametovou.

Pleťová maska na vyhlazení vrásek

Smíchejte syrový vaječný žloutek se lžíci medu a lžící glycerinu. Tuto masku pak nechte hodinu působit na obličeji. Vaše pokožka bude svěží a vrásky se vyhladí. Směs můžete uchovávat v lednici i několik dní.

Masky pro osvěžení a výživu pleti

Pokud toužíte po svěží pleti, nemusíte si nutně kupovat drahé krémy. Vynikající výživu vám poskytnou i ovocné nebo zeleninové šťávy, mléko, smetana či máslo. Pleť smyjte po několika minutách čistou vodou.

Tvarohová maska

dodá pleti barvu a vitamín C. Připravíte si ji tak, že smícháte obyčejný tvaroh s jemně nastrouhanou mrkví a směs mírně zředíte vodou.

Olejovomedová maska

Výborná je také směs jedné lžičky stolního nebo olivového oleje se lžící citrónu. Po půl hodině bude vaše pokožka krásně vláčná a lehce napnutá.

Maska na suchou kůži

Suchá kůže bude vláčnější po odvaru ze směsi lipového květu, máty peprné, heřmánku a šípkové růže. Odvar nechte nasáknout tampony a položené na tváři je nechte patnáct minut působit.

Maska na mastnou kůži

se vyrábí z okvětů třezalky a měsíčku, listů šalvěje a podbělu. Odvar z těchto bylin nechte působit napuštěnými vatovými tampony maximálně dvacet minut.

Maska pro dezinfekci pokožky

Šťáva z citrónu kůži nejen dezinfikuje, ale také zesvětluje. Masku vyrobíte tak, že smícháte lžíci mléka, lžíci pšeničné moouky a šťávu z poloviny citrónu. Masku nechte působit asi dvacet minut a pak ji sloupněte a omyjte vodou.

Masky pro očištění pleti

Banánová maska

Získáte ji smícháním poloviny banánu, dvou lžic teplého mléka a jednoho žloutku. Nechte působit 15 minut.

Drožďová maska

se připraví ze směsi vaječného žloutku, jedné lžíci mléka a kousku droždí. Nechte působit 15 minut.

Malinová maska

Rozmačkete dvě lžíce čerstvých malin, přidejte lžíci mléka a vaječný bílek. Nechte působit 15 minut.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies