Kouření v těhotenství

Čekáte dítě a přesto si nedokážete odpustit cigaretu? Připadá Vám ta jedna malá cigareta nevinná? Ale co Vaše nenarozené dítě? Myslíte na něj? Přestaňte ohrožovat dva lidské životy a skoncujte s kouřením jednou pro vždy!
Žena držící cigaretu

Jedinou možností je přestat kouřit

Pokud žena v těhotenství kouří, svému dítěti ubližuje a mnohdy si ani nedovede představit, k jakým následkům může toto hazardování vést. K dítěti se dostává méně kyslíku, a tak pomalu roste. Děti kuřaček se rodí s nižší porodní váhou, což přináší mnoho komplikací. Cigaretovým kouřem jsou ohroženy i děti nekuřaček, které se často pohybují v zakouřeném prostředí. Jedinou možností, jak neubližovat ještě nenarozeným dětem, je přestat kouřit a to bez jakýchkoli kompromisů.

Odvykání kouření

  • Zaznamenejte si všechny důvody proč přestat kouřit. Samozřejmě, že dítě dáte na první místo, ale nezapomínejte ani na riziko infarktu, rakoviny, chronický kašel, stárnutí kůže a další. Až budete mít chuť zapálit si, tento seznam důvodů si přečtěte.
  • Určete si přesný den, kdy s kouřením skoncujete. Vyhoďte všechny cigarety, zapalovače a popelníky. Bylo totiž zjištěno, že větší úspěch při odvykání kouření mají ti lidé, kteří přestali ze dne na den, než ti „postupní”.
  • Jestliže si nejste sebou jisti, místům a lidem, které máte s kouřením spojené, obcházejte velkým obloukem.
  • Zkonzultujte s lékařem, jestli je pro Vás vhodné používat nikotinové žvýkačky, náplasti a jiné prostředky proti odvykání kouření.
Chcete získat finanční příspěvek na přípravky proti kouření? Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra nabízí svým klientům příspěvek až do výše 500 Kč! Více informací zjistíte ZDE >>

Navštivte odborníka - poradnu pro odvykání kouření

Je opravdu důležité v těhotenství přestat kouřit. A pokud zjistíte, že to sama nezvládnete, klidně navštivte odborníka. Existují poradny pro odvykání kouření, kde vám zajisté poradí a pomohou.

Zúčastněte se protikuřáckých projektů

ZPMV ČR letos pořádá charitativní protikuřácký projekt, který můžete pomoci i vám. Výtěžek charitativního projektu bude směrován na konto Společnosti pro léčbu závislosti na tabáku, která mimo jiné bojuje o prosazení návrhu na plné hrazení farmakologické léčby odvykání kouření.

Více se dozvíte v článku „Charitativní projekt ZPMV ČR Proti kouření”.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies