Kouzelná místa z pohádek a filmů

Milujete film Romeo a Julie, trilogii Pána prstenů, film Pláž nebo jste dokonce příznivci mayovek? A co takhle podívat se na místa, kde byly tyto kultovní snímky natočeny?

Pohádkové město v Thajsku Chiang Rai

Plitvická jezera – Vinnetou

Chystáte-li se do Chorvatska, byl by hřích minout Národní park Plitvická jezera (chorvatsky Plitvička jezera). Právě zde se totiž točila převážná část všech dílů „mayovek“. Jedná se o soustavu šestnácti jezer, zabírající plochu 194 km. Vstupné se pohybuje okol 50 chorvatských kun (1 kuna je cca 5 korun), v závislosti na ročním období. Průzračné hladiny modrozelených jezer, divoké vodopády, bílé pískovcové skály a romantické stezky a chodníčky vás vrátí do doby, kdy se zde procházel Vinnetou a hrdě pohlížel na svou vlast.

Italská Verona – Romeo a Julie

Italské město Verona patří k nejromantičtějším místům v Itálii vůbec. Najdete tu spoustu malých, historických uliček i majestátních památných budov. Romantika jakoby byla cítit ve vzduchu – možná za to může i fakt, že právě odtud pochází příběh nešťastné lásky Shakespearova Romea a Julie.

K domu Cappelových, který Shakespeare ve svém díle přejmenoval na Capulety, se v itálii každý den vydávají davy zamilovaných párů. V současnosti je dokonce možné nechat se přímo na balkóně, kde Romeo vyznával Julii lásku, oddat. Samozřejmě za nemalý poplatek.

Nový Zéland – Pán prstenů

Pokud nemáte hluboko do kapsy a jste milovníky trilogie Pán prstenů, rozhodně neuděláte vedle dovolenou na Novém Zélandu. Tato země patří mezi nejkrásnější a nejexotičtější místa na naší planetě. Navštívit zde můžete např. vesničku Mt. Cook (v trilogii známá jako Minas Tirith), kde se v posledním díle odehrál rozhodující souboj. Také ledovcové vesničky Franz Josef Glacier a Fox Glacier, město Wanaka, jižní ostrov a příroda kolem města Twizel jsou známé filmovými záběry z Pána prstenů. V zemi byl vydán a do mnoha jazyků přeložen dokonce i turistický průvodce „Po stopách pána prstenů“, který vám hledání míst z trilogie usnadní.

Thajsko - Film Pláž

Také Thajsko je jako dělané pro milovníky exotiky. Thajské ostrovy patří mezi nejnavštěvovanější turistické destinace, oblíbeným se v posledních letech stává také ostrov Phi Phi – proslavil jej totiž kultovní film Pláž s Leopardem Di Capriem v hlavní roli. Kdysi turisty nedotčený ostrov je dnes luxusním sídlem s mnoha hotely, restauracemi, obchodními centry a podobně, přesto zde ale najdete i liduprázdné pláže a divokou přírodu. Obzvláště slavná je zde pláž Maya Bay, kde se právě kameramani filmu Pláž strávili nejvíce času.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies