Kožní alergie, problémy s pokožkou

Každý den se trápíte před zrcadlem nad nekvalitní pletí? Dlouho vybíráte kosmetické přípravky a žádný vám nesedí? Vaše pokožka se bouří vašim představám? Jaké jsou nejčastejší otázky v této oblasti...

Oko ženy

Kožní alergie, problémy s pokožkou – alergie na kosmetiku

Vyrážka, přecitlivělost, fleky na kůži

Pokud máte suchou pleť, která nepříznivě reaguje na většinu kosmetických výrobkůvyrážka, červené fleky, strupy, otoky – dejte si pozor, přecitlivělost by se mohla zhoršovat. Na tuto velmi citlivou pokožku se doporučuje neutrální mast, která se původně dává jako základ léčiv a udržuje pokožku jemnou a vláčnou.

Kožní alergie, problémy s pokožkou – milium

Milium jsou bílá kulatá zrníčka velikosti máku. Tvoří se ve vývodu potní nebo mazové žlázy. Dají se odstranit jen mechanicky nebo laserem. Po tomto odstranění by neměla být vidět žádná pigmentace. Žádné kosmetické přípravky na ně bohužel neplatí.

 

Kožní alergie, problémy s pokožkou – podrážděná pokožka po holení

 

Alergická reakce na holení

Pravidelně se holíte? Používáte pěnu, pokaždé novou žiletku, ale za pár chvil je vaše pokožka zarudlá a svědí? Může se stát, že holení prostě nesnášíte. V takovém případě je lepší používat depilační krémy, kterých je velký výběr. Po odstranění chloupků je nutné ošetřit pokožku krémem.

 

Kožní alergie, problémy s pokožkou – kruhy pod očima

 

Pokožka kolem očí

Trápí vás kruhy pod očima? Snažíte se dostatečně spát, zkoušíte veškeré přípravky na oči, korektory, nic vám nepomáhá? Trvalé kruhy pod očima mohou být způsobeny hlubším uložením očí v očnici a tvarem lícních kostí, což bohužel nemůžeme ovlivnit. Nezbývá vám v tomto případě nic jiného, než dál používat korektory. Okolí očí ošetřujte očními krémy, příjemné jsou obklady z heřmánku nebo kozí syrovátky.

 

Kožní alergie, problémy s pokožkou – zarudlé oči

Zarudnutí očí může způsobit přecitlivělost spojivek na kosmetické přípravky (stíny, řasenky, linky) Tato alergie se může zhoršovat. Doporučujeme používat výhradně přípravky pro citlivé oči nebo přírodní kosmetiku. Pokud je problém vážnější, je nutné navštívit očního lékaře.

 

 

Hypoalergenní kosmetika

Najít vhodnou kosmetiku pro alergika je velmi problematické a jedná se většinou o dlouhodobou cestu plnou zkoušení. Existuje však tzv. hypoalergenní kosmetika, která může být používána i na pokožku s atopickou dermatitidou, pro citlivou, velmi suchou a netolerantní pokožku. Takže nepropadejte panice, řešení určitě najdete.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies