Kožní problémy, dekubity, vředy a jak na ně!

Kožní problémy jako rány, či proleženiny se u některých jedinců mohou hojit opravdu dlouho a způsobit mnoho problémů. Bércové vředy vás dostanou i do pozice pobíratele invalidního důchodu. Jak na ně?

Svázaný muž ležící na posteli

Kožní problémy a kůže

Kůže nám umožňuje cítit teplo, chlad, vlhko i bolest. Je orgánem, který naše tělo chrání a tvoří až 10 procent jeho hmotnosti.

Kožní problémy, kůže a její tři vrstvy

Kůže a pokožka

  • je vrstvou, která je nejvíc na vnějším povrchu těla
  • její nejsvrchnější buňky jsou odumřelé a zpevněné keratinem (jednoduchá bílkovina)
  • keratin dává buňkám nepropustnost, čímž pokožka může tělo chránit před mikroby a prachem

Kůže a škára

  • škára se nachází pod pokožkou
  • má za úkol vyživovat kůži, dávat jí pevnost a pružnost
  • pomáhá pokožce při hojení různých zranění

Kůže a podkoží

  • podkoží je nejspodnější vrstva kůže
  • jde o tukovou tkáň, která chrání kůží tak, že tlumí údery
  • bez podkoží by se kůže při jakémkoliv malém nárazu roztrhla

Kožní problémy a různá schopnost regenerace

Každý člověk má jiný stupeň hojivosti ran. Těžko by se dalo určit, jestli jste zrovna vy na pátem stupni z deseti, ale je prokázáno, že regenerace probíhá u každého jinou rychlostí. Všeobecně se dá říci, že děti mají mnohem lepší regenerační schopnosti a že čím více stárneme, tím pomaleji se jakékoliv poškození (nejen) kůže hojí. Tyto vlastnosti organismu, mohou být dány jednak genetickými předpoklady, jednak stravou a životosprávou.

 

Kožní problémy – co vše vás může potkat?

 

Kožní problémy – otevřené rány a diabetická pregangréna

Jak již bylo řečeno výše, hojivost ran je u každého jiná. Někomu se řezná rána zahojí do druhého dne, u jiného to trvá dní i několik. Onemocnění, které hodně negativně ovlivňuje hojící schopnost našeho organismu, je diabetes. Tuto chorobu doprovází špatná průchodnost cév a nízká schopnost regenerace kůže, tedy veškerých povrchových ran. Každá modřina se v tomto případě může časem kvůli nemožnosti zhojení otevřenou ranou.

 

 

Kožní problémy – dekubity (proleženiny)

Vznikají převážně u lidí, kteří nemohou vstát z lůžka a určitá část kůže je přespříliš namáhána. Začíná jako modřina a končí jako krvácející rána, která nemocného trápí po dlouhou dobu.

 

 

Kožní problémy – amputace a pooperační rány

Po velkém zásahu, jakým amputace končetiny rozhodně je, u některých jedinců může nastat situace, kdy se rána ne a ne zahojit, stále bolí a tradiční lečba už si s tím neví rady.

 

 

Kožní problémy vs. fototerapie

 

Fototerapie a kožní problémy – historie této léčby

Už dávno v historii bylo zjištěno, že světlo v určitých vlnových délkách může v lidském těle vyvolat rozličné pozitivní léčebné reakce. Fototerapie, což je odborný název pro léčbu světlem, je oblastí medicíny, ve které jsou pacienti léčeni světelnými paprsky.

Fototerapie a kožní problémy – Nobelova cena

Za otce moderní fototerapie je považován dánský lékař Niels Finsen, který za svou práci získal Nobelovu cenu za medicínu. Léčil tehdy jistou formu TBC.

Fototerapie a kožní problémy – jak mi může pomoci?

Při využití fototerapie dochází v organismu biostimulačnímu, analgetickému a protizánětlivému efektu. Jinak řečeno, rána méně bolí či přestane bolet úplně a buňky jsou přirozeným způsobem stimulovány k většímu výkonu. Postižená oblast těla je pak lépe zásobována kyslíkem a potřebnými živinami, čímž dochází k významnému urychlení procesu hojení a regeneraci poškozené tkáně organismu.

Kožní problémy a BioBeam 660

Kožní problémy a BioBeam 660 – představení

Účinný, dlouhodobě celosvětově ověřený lékařský přístroj, určený k bezbolestné léčbě kožních problémů, léčbě sliznic a dutin.

Kožní problémy a BioBeam – jak přístroj funguje?

Přístroj BioBeam 660 využívá vlastní patentově chráněnou technologii léčebných vlastností paprsku o vlnové délce 660 nm, která urychluje přirozený léčebný proces. Jde o fototerapeutický zdravotnický přístroj třídy 2A, který odpovídá příloze VI směrnice 93/42/EHS o zdravotnických prostředcích a má certifikát CE (CE 0473). Vysílá nízkoenergetické úzkopásmové červené světlo.

 

Kožní problémy a BioBeam – je tato metoda účinná?

Bylo zjištěno, že jako alternativa k farmaceutickým přípravkům byl účinný ve více než 80 procentech případů léčení ran a u mnoha pacientů předešel vážnějším léčebným zákrokům včetně amputace. Také se ukázalo, že je účinný při léčbě herpes simplex genitalis.
Bylo provedeno několik vědecký studií, které potvrzují účinnost této metody.

 

Kožní problémy a BioBeam – existují vedlejší účinky?

Fototerapeutická léčba nemá žádné vedlejší účinky, jde o přirozenou podporu organismu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies