Podmáslí – o co vůbec jde
Podmáslí je odpadní produkt při výrobě másla. Ale nelekejte se, i přesto je velmi hodnotné. Využívali ho už staří Egypťané, Indové a Babyloňané před 4 500 lety. Nepoužívali ho ovšem jen jako nápoj, ale také jako elixír krásy při koupání.Podmáslí – co obsahuje
Podmáslí obsahuje jen 0,5% tuku, čímž se řadí k ideálním potravinám. Pokud se tedy potřebujete zbavit nadbytečných tuků na těle, pijte podmáslí.
Vhodné pro náš organismus jsou také bílkoviny, tělo jich dokáže zpracovat až 85%. Podmáslí přispívá svými aminokyselinami k výstavbě svalů a buněčných stěn.
Další složkou, kterou v sobě podmáslí ukrývá je vápník vhodný při potížích s osteoporózou a zaručující tvrdé kosti a zdravé zuby.
V podmáslí se nachází až 2 x více lecitinu než v plnotučném mléce. Jak je známo, lecitin udržuje mozek v kondici a posiluje nervy.
Podmáslí – dodavatel energie
Sklenka podmáslí Vám dodá novou dávku energie. Je nejlepší okolo jedenácté hodiny dopoledne, ale na nohy Vás postaví i po poledni. Při pravidelné konzumaci je podmáslí výbornou prevencí proti srdečním a cévním chorobám.
Podmáslí – čistá a zdravá pleť
Pokud máte pocit, že je Vaše pleť na obličeji citlivá a suchá, dopřejte ji dávku podmáslí. Ráno si s ním jemně umyjte tvář a opláchněte vlažnou vodou.
Podmáslí – tělo po opalování
Jestliže jste citlivým partiím svého těla (dekoltu, nosu či tvářím) dopřála mnoho sluníčka, pomůže vám maska z podmáslí a tvarohu. Zbaví Vás zarudnutí a pocitu napětí pokožky.
Podmáslí – otoky na nohou
Dlouhé stání, a to obzvláště v teplém počasí, zapříčiní otoky na nohou, čímž dochází k nedostatečnému proudění tekutin. Jedním z řešení jsou studené zábaly z podmáslí.
Diskuze