Krása ve vitamínech

Chcete být krásná a zářit zdravím? Zkuste prověřit sílu vitamínů, antioxidantů, ceramidů a mnoho dalších látek, které jistě obsahuje i vás oblíbený krém. Všechno to jsou substance pro vaši krásu.

Zelené oko

Vezměte i vy do rukou svůj oblíbený krém, tělové mléko či pleťovou masku a zkuste konečně porozumět etiketě.

Substance pro vaši krásu

Zkrášlující kyseliny

AHA kyseliny

Ovocné kyseliny z vinných hroznů, jablek, citronů. Pronikají velmi dobře do kůže a urychlují potřebnou obnovu buněk. Jsou součástí mnoha krémů a pleťových masek.

Kyselina hyaluronová

Je látkou, kterou si tělo také dokáže vytvořit samo. Umí udržet vlhkost v pleti, působí jako kloubní mazivo. Ošetřující prostředky obsahující hyaluronovou kyselinu se často používají v pleťových krémech určeným zralé a suché pleti.

Beta hydroxykyseliny

Jsou příbuzné s AHA kyselinami. Mají abrazivní schopnosti a uvolňují pupínky a komedomy, nacházejí se převážně ve výrobcích ošetřujících nečistou a mastnou pleť.

Antioxidanty pro krásu

Zabraňují poškození kůže sluncem, škodlivými zplodinami nebo cigaretovým kouřem. Antioxidanty jsou součástí především výživných krémů, make-upů a krémů na opalování. Enzymy najdete ve zvlhčujících krémech a pleťových maskách. Jsou to látky s abrazivní schopností, odstraňují z kůže odumřelé buňky, aniž by poškodily ty zdravé. 

Ceramidy pro krásu

Ceramidy jsou významnou stavební látkou svrchní vrstvy kůže. Tvoří ochranný film a mají své využití v pleťových krémech.

Kolagen vás zkrásní

Krémy a masky s kolagenem dodávají naší pleti pevnost, elasticitu a hladký vzhled. Kromě toho kolagen podporuje regeneraci buněk.

Krásná s liposomy

Tukové kuličky pro krásu - liposomy. V jejich dutině se ukládají účinné látky rozpustné ve vodě. Pronikají hluboko do vrstev kůže a uvolňují z ní aktivní látky přesně tam, kde to buňky zrovna potřebují.

Zinkoxid pro krásnou pleť

Velmi dobře snášený organický UV-filtr ve formě mikropigmentu. Přidává se do make-upů a do ochranných prostředků proti slunečnímu záření.

Krásná s retinolem

Vitamin A v chemickém označení. Retinol patří k nejlepším účinným látkám v boji proti stárnutí kůže, vyhlazuje vrásky, rozjasňuje pleť. Umí aktivovat elastickou podpůrnost vláken pojivové tkáně.

Panthenol pro krásu

Patří do řady vitaminů B5. Umí uchovávat vlhkost v pokožce, zklidní kůži při podráždění nebo po opalování. Panthenol je obsažen v mnoha krémech užívaných po slunění a v léčivých preparátech proti spálené kůži.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies