Krása ze skořápky

Pro všechny semena a ořechy je charakteristické, že oplývají vitamínem E. V našich zeměpisných šířkách jsou nejběžnější ořechy vlašské. Z hlediska léčitelského a kosmetického však kromě plodů stojí za pozornost i listí a oplodí.

Vlašské ořechy ve skořápce položené v míse

Krása z ořechového oleje

Ořechový olej prospívá kráse vlasů. Dodává vlasům lesk, čistí vlasovou pokožku a posiluje vlasové cibulky. Ořechový olej je častou součástí opalovacích krémů.

Krása z oplodí

Oplodí ořešáku se používá v lidovém léčitelství proti kožním ekzémům. Silný odvar si můžete připravit i doma a používá se dodnes proti nadměrnému pocení nohou.

Krása z ořechového odvaru

Chcete levnou barvu na tónování vlasů a zakrytí prvních šedin? Potom dejte zhruba na dvacet minut povařit hrst zelených ořechových skořápek nebo slupek. Sceďte, nechte vychladnout a použijte jako poslední oplach při mytí vlasů (poté již neoplachovat!).

Pozor na barvu

Při barvení odvarem z ořešáku pracujte v igelitových rukavicích. Barvu nelze vyprat a špatně se smývá i z nehtů a kůže. Bezprostředně po tónování vlasů si očistěte partie kolem uší a čela.

Krása ze slupek

Slupky z ořešáku si můžete přidat do koupele.

Krása v podobě ořechové masky

Nastrouhejte jádra oříšků (asi 10 kousků), smíchejte se dvěmi lžícemi mléka a šťávou z půlky pomeranče. Přiložte spolu s gázou na obličej a nechte působit 10 minut. Maska z ořechů je určena na suchou pleť.

Ořechy obsahují vitamín E, vitamíny z řady B, niacin a tiamin. Jsou bohaté na nenasycené mastné kyseliny a dokáží snížit hladinu cholesterolu. Ovšem, chcete-li si zachovat štíhlost a vosí pas, konzumujte ořechy jen v omezeném množství, obsahují příliš kalorií ( přes 600 kcal na 100 g).

Velký výběr a výhodná balení ořechů nabízí zodo.cz

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies