Krásná a slunná Sicílie

Doba dovolených je pomalu za námi, přesto se ještě v nabídkách cestovních kanceláří objevují i docela zajímavé destinace. V tomto článku vám trochu přiblížíme ostrov na jihu Itálie – Sicílii.

Nádherná pláž v Itálii

Svět - zeměpisné údaje Sicílie

Sicílie je autonomní oblast Itálie a zároveň největší ostrov ve Středozemním moři. Hlavním městem je Palermo. Před sjednocením Itálie byl ostrov součástí samostatného Království obojí Sicílie. Sicílie má rozlohu 25 703 km² a asi 5 miliónu obyvatel.

 

Dále se dělí na 9 provincií. Sicílie je především hornatá. Povrch tohoto slunného ostrova zabírají z 86% pohoří a kopce. Dalších 14 % zbývá na nížiny. V provincii Trapani je ovšem velmi úrodná půda, kde se pěstuje vinná réva. Největšími řekami jsou Salso a Platani, ale v létě téměř vysychají.

Etna je chloubou Sicílie

Nejvyšší horou je Etna (3370 metrů). Etna je jednou z nejvyšších činných sopek na světě a vůbec tou nejvyšší evropskou. Také proto je turisticky velice oblíbená... Podnebí na Sicílii je typicky středomořské. Léto je horké a suché, zima krátká a mírná s občasným deštěm. Průměrná teplota zde dosahuje 17 °C. Na ostrově se kromě italštiny mluví i sicilštinou.

Dovolená a cestování – co stojí za to navštívit?

Sicílie je především rájem pro milovníky starodávné kultury. Nachází se zde hned několik vzácných památek, které tu zanechali Řekové, Římané i Kartáginci... 

  • V Palermu, které založili kartáginci, navštivte Normanský palác, Teatro Maximo nebo kostel San Cataldo.
  • Taormina je jedním z nejoblíbenějších Sicilských letovisek. Oblíbené jsou zdy především výlety na již zmiňovanou Etnu.
  • Selinunte je dnes opuštěné Starořecké město založeno řeckými osadníky kolem roku 730 př.n.l. Dochovaly zde zbytky akropole a rozsáhlý chrámový komplex.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies