Krásná bez líčidel

Líčidla jsou úžasná věc, která ženám umožňuje skrýt menší nedokonalosti a zvýraznit tak jejich krásu. Občas je ale potřeba, nechat pleť odpočinout a líčidla na čas schovat do šuplíku. Jak to tedy zvládnout bez nich?

žena v přírodě

Často je velice těžké odolat zakoupení si nové řasenky, rtěnky nebo tvářenky, když procházíme v drogerii sekcí líčidel. Jestliže budete dodržovat několik pravidel, můžete si dopřát zbytek letních dnů úplně bez make-upu.

Zdravá a svěží pleť

Aby pleť byla zdravá a krásná, je důležité ji pravidelně peelingovat, čistit a hydratovat. Zvlášť v létě bychom neměly zapomínat na pečující krémy s ochranou proti UV záření. Pečující masky, které dodají naší pleti živiny jsou taktéž důležité a mohou to být i masky doma vyrobené.

Kruhy a otoky kolem očí

V tomto případě nepoužít make-up nebo korektor může představovat velký problém. Plátky okurky nebo pytlíky od čaje mohou pomoci, ale ráno na to není čas. Zkuste proto chladnější vodu. Nižší teplota zabraňuje tvorbě tmavých kruhů a otoků kolem očí. Kromě oplachování se doporučuje oblast okolo očí přejíždět kostkou ledu.

Zvýraznění obličejových rysů

Nepotřebujete k tomu řasenku, ani tužku na obočí. Postačí vám kleštičky na řasy, které krásně řasy natočí a zviditelní, takže pak budete mít krásné a výrazné oči i bez řasenky. Dále je důležité mít upravené obočí. Jestliže si nejste jistá, jaký tvar je pro vás ten pravý, zajděte si ke kosmetičce, která vám poradí a poté už si budete obočí snadno udržovat sama.

Krásné vlasy

Zdravě a upraveně vypadající vlasy dodají vaší pleti ten správný šmrnc. Střih by měl sedět tvarům vašeho obličeje. Pokud používáte barvu na vlasy, ujistěte se, že je kvalitní a tón barvy správně zvolený k vašemu typu pleti. O vlasy i o pleť byste se měla starat podobně a proto ani zde nezapomeňte na kvalitní šampóny a pečující přípravky.

Životní styl

Ve vaší tváři se projeví také dostatek spánku, dobré jídlo, velký příjem tekutin, pohyb a dobrá nálada.

Správně zvolené oblečení

Vhodně zvolené oblečení vám může pomoct, abyte se cítila dobře a pohodlně i bez make-upu. I tady je důležité zaměřit se na správný střih a barvy modelů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies