Krásná pleť s pomocí bylinek

Neutrácejte zbytečně peníze za drahé kosmetické přípravky, které vám údajně zaručí krásnou pleť! Postačí hrstka bylinek a vaše pleť bude zdravá a krásná. Za ušetřené peníze si můžete koupit něco hezkého na sebe.

Hmoždíř s bylinkami

Levandule bojuje s mastnotou

Pokud vás trápí mastná pleť, ideální první pomocí je bylinka, které se říká levandule. Vložte hrst sušených levandulových lístků do teplé vody a nechte je chvilku vyluhovat. Poté si s levandulovým odvarem pravidelně (alespoň 2x denně) čistěte obličej.

Rozmarýn dodá pleti energii

Rozmarýn je ideálním bylinným pomocníkem, který dodá pleti energii. Snítka rozmarýnu nechte vyluhovat v teplé vodě, poté si namočte vatový tampón ve vzniklém odvaru a jemně nanášejte na pleť. Nechte chvíli působit, poté opláchněte.

Meduňka a jogurt vám pomohou omládnout!

Trápí vás vrásky a nebo povadlá pleť? Jogurtovo-meduňková maska váš problém vyřeší! Smíchejte 150 gramů jogurtu s 1 lžící sušené meduňky a medu. Naneste na obličej a nechte působit přibližně 20 minut. Poté obličej důkladně opláchněte.

Pro pravidelnou péči je vhodná pleťová voda s meduňkou. Tu si můžete jednoduše připravit, pokud spaříte 2 lžičky sušených lístků meduňky v ¼ litru vroucí vody. Nechte vychladnout a nalijte do vhodné lahvičky.

Trápí vás vyrážky a rozšířené póry? Vyzkoušejte petržel!

Pokud vás trápí vyrážky a rozšířené póry, tak vám zajisté pomůže petržel. Na postižené místa pravidelně nanášejte odvar z petržele (petrželovou nať nechte vyluhovat v šálku vroucí vody). Na postižená místa můžete také nanášet čerstvě vymačkanou šťávu z petrželové natě.

Pokud smícháte 1 lžíci nasekané petržele s 200 gramy tvarohu a 2 lžícemi olivového oleje, získáte masku, která vám dokonale zjemní pleť. Naneste ji na tvář a nechte působit 10 minut, poté důkladně opláchněte vlažnou vodou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies