Které potraviny by vám doma nikdy neměly chybět?

Nakupovat v průběhu týdne, kdy navíc přicházíte z práce vyčerpaní, není snadné. Abyste nemuseli denně dokupovat potřebné suroviny, poradíme vám, které potraviny byste ve své kuchyni neměli nikdy postrádat.

Jaké potraviny by vám doma nikdy neměly chybět?

 

Některé potraviny můžete využít kdykoli a většina se bude hodit k čemukoli, co v kuchyni najdete. Pokud si zvyknete, mít určité potraviny vždy ve své kuchyni pěkně po ruce, bude vaše příprava lahodných pokrmů o to snadnější. Nemusíte neustále přemýšlet, jaké suroviny musíte opět dokoupit a co vám už dochází. Zjednodušte si život a vytvořte si svou základní zásobu potravin, bez které se prostě neobejdete.


 

Parmezán

 

Díky parmezánu povýšíte chuť jakéhokoli pokrmu. Můžete ho přidat do salátů, omáček, polévek a také do rizota či těstovin. V lednici vám vydrží dlouho. Před použitím byste jej měli vždy nechat odpočinout při pokojové teplotě, aby se lépe rozvinulo jeho aroma.

 

Těstoviny

 


Existuje více než 300 druhů těstovin, které jsou vyráběny v nejrůznějších tvarech. Jsou tak univerzální, že je můžete připravit na mnoho způsobů. Ať už je připravíte jakkoli, pokaždé z nich vykouzlíte gurmánský zážitek pro celou rodinu.

 

Citróny

 

Toto nádherně do žluta zabarvené ovoce můžete využít k přípravě spousty pokrmů. Používá se jak jeho šťáva a dužnina, tak i jeho kůra. Přidává se do omáček, salátů, moučníků, marinád, ale také do nápojů. Citrony skvěle dochutí i maso a ryby.

 

Vajíčka

 

Přípravu vajec jistě zvládne každý. Můžete z nich vykouzlit nejen vejce na měkko a na tvrdo, ale můžete je uvařit i na hniličku. Připravují se z nich vaječné omelety, sázená či míchaná vejce a podobně. Jsou také důležitou součástí těst, zapékaných pokrmů, nádivek, knedlíků a také lívanců a palačinek. Přidávají se do pomazánek, salátů, koláčů, polévek i omáček. Jsou prostě nepostradatelná.

 

Česnek a cibule

 

Česnek umí částečně nahradit i sůl a každý pokrm s trochou česneku chutná mnohem lépe. A vaření bez cibule si snad umí představit jen málokdo. Vždyť bývá označována jako královna kuchyně, protože je nepostradatelnou součástí mnoha pokrmů.

 

Pečivo

 

Pečivo vás zasytí nejrychleji. Není potřeba jej nijak zvlášť dlouho připravovat. Stačí k němu něco dobrého přikousnout nebo jej něčím namažete a máte rychlé, levné a chutné občerstvení. Navíc si jej můžete i zmrazit. V případě potřeby jej pak najdete v mrazáku.

 

Samozřejmě takových potravin existuje mnohem víc, takže si svou základní zásobu klidně můžete rozšířit.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies