Kudrnaté vlasy a péče o ně

To, jak naše vlasy rostou, jsou rovné nebo kudrnaté, je dáno geneticky. V České republice žije zhruba 26% žen, které mají kudrnaté nebo vlnité vlasy. Jestli je vlas kudrnatý či vlnitý závisí na jeho tvaru a způsobu tvorby keratinu.

Žena s kudrnatými vlasy

Průřez vlasu

Vlasy afrického typu

Nejkudrnatější vlasy nosí černoši, jedná se o vlasy afrického typu. Průřez takto kudrnatého vlasu má tvar ledviny.

Vlasy evropského typu

Vlasy, které jsou přirozeně kudrnaté či vlnité se řadí do skupiny tzv. evropského typu. Průřez takového vlasu tvoří ovál.

Keratin

Další složkou, která určuje jeho vlastnosti, je keratin (vlasová bílkovina). Kořínky rovných vlasů tvoří stejné množství keratinu po celém vlasovém váčku, zatímco u kudrnatých vlasů je jeho množství nerovnoměrné. To znamená, že chvíli se vytváří vpravo, chvíli zase vlevo, což způsobuje, že vlas roste nejdříve jedním a pak druhým směrem.

Kudrnaté vlasy a péče o ně

Kudrnaté vlasy mají oproti jiným typům vlasů největší tendenci se vysušovat. Špatná péče o takovéto vlasy má pak za následky kroutící se konečky po celé hlavě. Toužíte-li, aby Vaše kudrny byly pravidelné a krásně rámovaly Váš obličej, je zapotřebí kvalitní vlasovou péči. V koupelně by neměl chybět zvláčňující krémový šampón, který vlasy nevysušuje. Kudrny si také vyžadují kvalitní kondicionér a masky. Zapomeňte ovšem na přípravky na bázi alkoholu, ty Vašim kudrnatým vlasům jen uškodí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies