Kurz sebeobrany pro ženy – naučte se základy!

Zejména ženám se budou hodit níže uvedené rady, které mohou v případě nebezpečí zachránit i život!

Žena s boxerskými rukavicemi

Hlídejte si záda a ponechte si vždy únikovou cestu

Pokud se vám zdá, že vás někdo sleduje, věnujte tomu náležitou pozornost. Ženy mají dostatečně vyvinutý instinkt, který je dokáže včas upozornit na blížící se nebezpečí.

Také se nenechte oklamat obvyklými „chytáky" zločinců (například vás údajný nový soused poprosí o sklenici vody mezi dveřmi, i když bydlí ve stejném domě nebo prosba neznámého člověka  o soukromý rozhovor s vámi v ústraní - na takové prosby v žádném případě nepřistupujte!).

Možností, kdy zločinec může využít situace a ublížit vám (psychicky nebo fyzicky), je nespočet. Při každém sebemenším podezření se snažte co nejrychleji vyhledat přítomnost dalších lidí, jen tak budete mít jistotu, že vám nikdo neublíží.

Bránit se - ano či ne?

Pokud se vám stane, že vás někdo nečekaně napadne, snažte se zachovat chladnou hlavu. V žádném případě nezačněte panikařit, útočník by mohl použít fyzické násilí hned v začátku, aby vás paralyzoval. Čekejte na vhodný okamžik, kdy nebude útočník dostatečně soustředěný. Nesmíte se rozmýšlet dlouho a musíte hned jednat, využijte momentu překvapení, druhou šanci nemusíte dostat.

Pokud je útočník muž, odzbrojíte jej dostatečně silným kopem mezi nohy, pepřovým sprejem, klíčema nebo prsty mezi oči. Naučte se proto základní, opravdu funkční prvky sebeobrany - prošlapovací kopy, kopy kolenem, údery loktem, kladivový úder a nebo tahání za vlasy.

Rady speciálně pro ženy

Snažte se vždy chodit ve večerních hodinách nejlépe s doprovodem (nejlépe s mužským). Samotná žena jdoucí po málo frekventované ulici je ideální obětí pro mnoho zločinců a násilníků.

Pokud se samotná vracíte domů ve večerních hodinách, snažte se vyhnout tmavým zákoutím, parkům a neznámým uličkám.

Vždy řekněte někomu z blízkého okolí (rodině, partnerovi, kamarádce) s kým a kam jste šla a také, kdy se vrátíte.

Mobilní telefon mějte vždy při sobě, zapnutý a s kreditem. Nastavte si na svém telefonu volbu rychlého vytáčení na policii.

Noste vždy při sobě nějaký prostředek určený pro sebeobranu. Ideálním řešením je pepřový sprej nebo elektrický paralyzér, který v případě nebezpečí útočníka dostatečně omráčí a vy budete mít dostatek času na útěk.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies