Kurz svádění - 1. díl

Nemějte obavy ze zklamání, stačí se naučit, jak správně zahájit komunikaci a přitom nebýt považován za vtíravého úchyláka či beznadějnou slepici. Nic horšího, než odmítnutí se stát nemůže a namísto vztahu může vzniknout alespoň hezké přátelství.

Muž dává květinu ženě

Základem úspěchu je komunikace

V hlavě si svou verzi rozhovoru procházíte pořád dokola, a pak přijde na řadu realita a Vy řeknete a uděláte vše úplně jinak než jste chtěli. Znáte to? Je tady spásná pravda. Nemusíte se ničeho bát, oslovovat a navázat rozhovor není nic náročného. Chce to pouze trochu praxe. Nejjednodušší a nejefektivnější metodou je začít rozhovor nenuceně a kulantně svůj zájem zaobalit do každodenních činností. Dobrým tipem je zeptat se na cestu, čas, a pak jen rozvíjejte další část rozhovoru, teda pokud uvidíte zájem z druhé strany. Nikdy se nikomu nesnažte vnucovat. Nejlepší variantou je utrousit vhodný vtip a pokud uvidíte rozzářený úsměv, jste na půli cesty k úspěchu.

Jak nepůsobit špatným dojmem?

Jak již bylo zmíněno nesnažte se působit škrobeně a napjatě. Rovněž ale zapomeňte na „macho“ pózu, která z vás udělá maximálně toho frajera, který zůstane pouze postavou v příběhu, o kterém se vtipně pobaví se svými přáteli a poté skončí v zapomnění. Když už s vámi váš objekt zájmu promluví, nesnažte se ihned získat telefon, adresu či pozvání na schůzku. Pouze si procvičujete konverzaci, a pokud zaujmete svým slovním výkonem, je zde velká pravděpodobnost, že si o kontakt řekne neznámý protějšek sám. Jestliže máte opravdu veliký problém s navazováním rozhovorů, trénink každý den je přímo nutný. Můžete cvičit kdekoliv - v obchodě s prodavačkou, při čekání ve frontě na poště apod. Vhodnou variantou je oslovení starší osoby, protože starším lidem nedělá problém si popovídat kdykoliv, s kýmkoliv a o čemkoliv.

Úsměv – půl cesty k úspěchu

Ne nadarmo se říká, že úsměv zboří veškeré zlé myšlenky. Právě úsměv je nejmocnější a nejpříjemnější zbraní v životě, ovšem v české komunitě často nedoceňovanou. Především muži si neuvědomují jeho důležitost. Přičemž se jedná o jednu z nejsvůdnějších věcí na světě, která nic nestojí a přitom dokáže nemyslitelné. Pochybujete o tom? Vzpomeňte na úsměv Mony Lisy, dodnes je znám po celém světě a nějakým nevysvětlitelným způsobem přitahuje oko nejednoho obdivovatele a většina ani neví, proč je to tak zaujímá. No jo úsměv je odpradávna mocným kouzelným nástrojem. Jen se zkuste usmívat na lidi okolo sebe a rozdávejte radost. Samozřejmě se vyhněte křečovitému smíchu s pusou otevřenou na všechny strany, ať ostatní spíše nevylekáte!

Řeč těla, co to s ní(m) udělá?

Nonverbální komunikace tvoří 70 % celého rozhovoru. Takže opatrně na to, co děláte s rukama! Základem mezilidské komunikace je tělesný postoj, to je všeobecně známo. Co možná nevíte je, že váš tělesný postoj přímo ovlivňuje vaši náladu a naopak. Pokud se cítite skvěle, vše se vám daří, máte i sebejistou chůzi. Naopak jestliže jste bez nálady, nemocní a nic se vám nedaří projeví se to i na vašem postoji. Tuto nezáviděníhodnou situaci můžete lehce změnit. Jak? Narovnejte se, vypněte prsa, zatáhněte břicho, ramena vzad – určitě si tyto povely pamatujete ještě ze základní školy. Pokud se naučíte zkoordinovat svůj postoj, bude to mít blahodárný vliv i na vaši psychiku. A věřte, že i ve společnosti na vás lidé budou pohlížet jinak.

V příštím díle kurzu svádění se dozvíte další možnosti, jak být v této oblasti úspěšnější a v čem se nejčastěji chybuje.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies