Kyslík zlepšuje zdraví - domácí kyslíková terapie

Bez kyslíku by nebylo života. Bez kyslíku by nebyla energie, protože ji čerpáme z kyslíku až z 90 %. Kyslík je pro lidské tělo blahodárný v mnoha ohledech. Jak mít kyslík „při ruce”?

Kapky vody na skle

Kyslík jako nezbytná součást fungování lidského organismu

  • Kyslík je nezbytnou součástí fungování (nejen) lidského organismu.
  • Životně důležité procesy se bez kyslíku neobejdou, protože kyslík hraje svou hlavní roli ve vývoji svalů a při obnově poškozených tkání.
  • Je známo, že pokud máme nedostatek kyslíku, cítíme se unavení, malátní a bez energie.
  • Kyslík pomáhá přenášet informace v mozkových buňkách, zlepšuje koncentraci a paměť.
  • Kyslík „čistí” nejen hlavu, ale také krev a zlepšuje celkovou obranyschopnost organismu.

Kyslík do domácností – udělejte si kyslíkovou terapii

Jiná kvalita ovzduší je ve městě a jiná na venkově. A tomu odpovídá také kvalita kyslíku. Pokud se vám nedostává kyslíku a horského ovzduší, nemusíte zoufat. Na trhu existují přístroje na produkci kyslíku v domácnosti nebo kanceláři. Navíc čistí vzduch, odstraňují pachy a předcházejí mnoha zdravotním problémům, protože dostatečné množství kyslíku v ovzduší zabraňuje nemocem. Čističky vzduchu mají jen schopnost poradit si s prachem ve vzduchu, ale dusno jen tak nevyřeší.

Pohyb zvyšuje dávku kyslíku

Během sportování se zvyšuje frekvence dýchání a také spotřeba kyslíku. Veškeré lidské svaly potřebují pro svou činnost kyslík. V případě přetížení svalů, svaly reagují a my cítíme bolest. Sportovní aktivity musí být dávkovány rovnoměrně – jinak hrozí, že kyslík svalové tkáně nebude stačit zásobovat. Fyzická námaha je závislá na množství kyslíku. Během sportování se dostatečný přísun kyslíku vyplatí.

Kyslík potřebují všichni

Rozličné modely kyslíkových koncentrátorů lze používat všude, kde je potřeba kyslík: na operačních sálech, v resuscitačních odděleních a jednotkách intenzivní péče, na terapeutických a chirurgických odděleních, v sanitkách a fyzioterapeutických kabinetech, záchranných službách a domácích podmínkách. Kyslík ocení všichni nejen jako prevenci proti únavě, ale také při znečištěném ovzduší a při zdravotních problémech nejrůznějšího původu (poruchy dýchacího a srdečně-cévního systému, při astmatu, posílení imunity i v boji proti rakovině).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies