L - karnitin

L - karnitin je aminokyselina, zajišťující přenos mastných kyselin v organismu do buněk, kde se spalují. To znamená, že L - karnitin je výborný spalovač tuků. Ale zvyšuje i odolnost proti psychické a fyzické zátěži.

Překážkový běh mužů

L – karnitin vytváří energii z tukových zásob, čímž zvyšuje fyzický výkon, podporuje mozkovou a srdeční činnost, dobrou psychickou kondici, urychluje regeneraci organismu po výkonu.

 

Bez L – karnitinu člověk nespálí ani trošku tuku. Na jeho tvorbě závisí způsob výživy, pohlaví, věk a různá onemocnění. Nejvíce L – karnitinu je obsaženo v mase a mléčných výrobcích. Naopak nejméně v ovoci a obilovinách.

 

L – karnitin a jeho nedostatek

Nedostatek L – karnitinu v lidském organismu způsobuje zvýšenou hladinu tuků v krvi. V některých případech může jeho nedostatkem dojít k některým onemocněním srdce nebo cirhóze jater.

L – karnitin a jeho působení

Konzumace L – karnitinu šetří živočišný škrob, který je důležitý hlavně pro sportovce, zvyšuje aktivitu mozku, snižuje tvorbu kyseliny mléčné, omezuje důsledky vzniku nadbytečného amoniaku. L – karnitin také souvisí s činností štítné žlázy.

L - karnitin a další látky důležité pro hubnutí

Pro spalování tuku je kromě L - karnitinu třeba, aby organismus netrpěl nedostatkem vitamínů či minerálů. Také pokud je tělo zaneseno toxickými látkami, nebude správně fungovat a hubnutí může být obtížnější. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies