Laserové operace pomáhají

Nové šetrné metody nahradí operaci při různých zdravotních obtížích - operace laserem. Stále jemnější postupy místo zásahu skalpelu.
Muž s hlavou na polštáři

Skalpel nahradí operaci plotének

V poslední době se podstatně snížil počet zásahů z důvodu vyhřeznutí meziobratlové ploténky. Tento proces se možná ještě zrychlí díky novým injekčním technikám. Pomocí katétru se zavedou do míšního kanálu enzymy a protizánětlivé substance. Výsledkem je, že vyhřezlá ploténka sklouzne zpět na své místo mezi obbratle a nebude již působit potíže.

Léčba nosních polypů laserem

Zahleňování vedlejších nosních dutin je často způsobeno novotvary v nosní sliznici - tzv. polypy. Ty lze dnes šetrně odstranit pomocí laserového paprsku, přitom stačí místní znecitlivění.

Laserové paprsky zmírní bolesti

Při některých zaměstnáních, nadváze, zploštění chodidel namáháme šlachy. Na patní kosti se pak tvoří výrůstek, tzv. ostruha. Následkem toho vznikají prudké bolesti. Ultrazvukovým nárazem lze potlačit zánět a tím bolesti zmírnit. Operace je v tomto případě zbytečná.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies