Last minute - na co si dát při koupi pozor?

Na první pohled cenově výhodné nabídky last minute zájezdů, nemusí být tak výhodné, jak se zdají být. Víte, na co si dát při koupi last minute zájezdu pozor? Poradíme Vám!

Pláž se slunečníky a lehátky

Last minute zájezdy - jsou opravdu tak výhodné?

Pozor na výhodné last minute zájezdy nabízené cestovními kancelářemi. Tyto zájezdy se staly v posledních letech velmi oblíbené nejen pro české turisty toužící po dovolené u moře za velmi příznivých podmínek. Zejména se jedná o cenu, která je u last minute zájezdů v mnohých případech snížená oproti původní ceně až o polovinu.

Nevýhody last minute zájezdů

Last minute dovolená skýtá samozřejmě i své nevýhody. Může se Vám například stát, že neseženete zájezd do původně plánované destinace (v mnohých případech ani v původně plánovaný termín). Budete se tak muset spokojit s jinou lokalitou či zemí. Může se také stát, že oblíbené hotely mohou být již plné.

Některé výhodné „last minute" zájezdy nabízejí cestovní kanceláře i několik měsíců dopředu. Vždy ovšem chtějí zaplatit zájezd hned po objednání (maximálně do týdne). Čím delší bude doba, než pojedete na dovolenou, tím je také vyšší riziko, že cestovka zkrachujte (což je v době ekonomické krize bohužel na denním pořádku). Zajímejte se tedy při výběru dovolené také o to, zda-li je Vámi vybraná cestovní kancelář pojištěna proti úpadku. Pokud ano, máte šanci, že peníze v případě zkrachování cestovky získáte nazpět.

Výhodné last minute zájezdy - je udaná cena konečná?

Nenechte se zlákat koupí výhodné dovolené bez řádného prokalkulování. Máte vybraný zájezd za skvělou cenu? Jsou v něm zahrnuté i skryté poplatky, jako jsou například palivové a bezpečnostní příplatky při cestování letadlem a nebo nutnost dálničních známek při cestování vlastní dopravou? Informujte se také na aktuální ceny paliva v daných zemích.Nezapomínejte si také k ceně zájezdu přičíst odpovídající zdravotní pojištění a případné očkování.Pokud je konečná cena výhodnější, než u klasického zájezdu, tak směle do toho.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies