Léčba bolesti - nové metody

Bolestmi hlavy trpí polovina lidstva a každý třetí trpí bolestmi šíjového svalstva a bolestmi zad. Trpíte-li bolestí, vaším jediným přáním je, aby lék rychle zabral a byl bez vedlejších účinků.
Nohy položené na koberci společně s gramofonovými deskami
Bolesti jsou různé - z nedostatku energie, mírné, silné, vytrvalé, střídavě přicházející a mohou být provázeny i závratěmi. Bolesti jsou časté i při přepracovanosti. Stále se vyvíjejí nové metody, léčby bolesti nabízí nové možnosti.

Mentální trénink proti bolesti

Mentální trénink místo obstřiků je alternativní léčbou zejména při úporných bolestech zad.
Zázračná formulka se nazývá biofeedback (biologická zpětná vazba), která je v mnoha případech účinnější než běžné léky proti bolesti.
Jako pacient jste napojen na přístroj a na monitoru vidíte, jaký je právě stav sledované oblasti těla. Na mentálních trénincích se naučíte uvolňovat svaly, které zatím neumíte ovládat. Výslednou formou je, že se mozek naučí hravou formou lépe a efektivně pracovat - s mnohem nižším výdejem energie mozek lépe využije své schopnosti a kapacitu.

Hudba působí na bolest

Působení hudby je novým způsobem, jak se zbavit bolestí hlavy a migrény. Výsledky dosažené touto psychofonií jsou překvapivé.
Neurologové vyvinuli tzv. zvukové terapie. V období, kdy jste jako pacient bez obtíží, zaznamenávají se pomocí EEG mozkové proudy a ty pak vyhodnotí počítač. Počítač odfiltruje tzv. delta vlny, které přicházejí z mozku a které jsou pro hudební terapii důležité. Podle delta vln se vypočítá sled zvuků a ten se zhudební. Při probouzející bolesti musíte tuto hudbu poslouchat. Lidský mozek pak snadno rozpozná impulzy ideálního stavu a snaží se jim přizpůsobit.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies