Léčba mořem

Léto, prosluněné pláže, horký písek, lehký vánek a šumění moře, přesně takhle zní relax! A věděli jste, že kromě zaslouženého odpočinku, vám může moře pomoct s různými chorobami a kožními problémy?

nahled

Někdo bere dovolenou u moře jako děsnou nudu, jiní si ji zase dokonale užijí a vrátí se nabití mořskou a sluneční energií. Moře je totiž něco jako zázrak, který velice blahodárně působí na naše tělo zevnitř i zvenku. Pomůže nám rozproudit lymfatický systém a snadno si poradí i s lupenkou nebo atopickým ekzémem.

Co všechno mořská voda obsahuje?

Mořská voda obsahuje celou řadu minerálů a stopových prvků jako je například draslík, sodík, jód, bróm, hořčík, železo a také vápník. Naše pokožka je díky ním vyživená a prokrvená, což má pozitivní vliv na látkovou výměnu. 

Léčí záněty a infekce

Léčivě působí i na otevřené rány, které dezinfikuje a zabraňuje tak vzniku infekce. Účinky slaného moře objevili už staří Egypťané a jejich moudrost se zachovala dodnes.

Kožní potíže 

Může nám pomoci s kožní problémy jako je již zmíněná lupenka, atopický ekzém nebo akné. Moře je vhodné pro všechny typy pleti i pro extrémně suchou a citlivou pokožku.

Štítná žláza, kardiovaskulární choroby

Minerály obsažené ve vodě se pozitivně projeví i na štítné žláze, při srdečních chorobách a také na nervové soustavě a zlepšení soustředění.

Zázrak jménem Sluníčko

Neměli bychom zapomínat ani na vitamin D, který si neumíme vytvářet sami a pomáhá nám ho vytvořit právě sluníčko. Bez vitaminu D bychom trpěli depresemi, nespavostí a nebo řídnutím kostí. Dále posiluje naši imunitu a také správnou funkci kardiovaskulárního systému.

Kolik dní bychom měli u moře strávit?

Přímořský vzduch prospěje našim dýchacím cestám a uleví alergikům i astmatikům. Pročištění dýchacích cest trvá zhruba 10 dní strávených u moře.

Doporučená doba pobytu je až tři týdny, aby došlo k celkovému pročištění našeho těla, doplnění minerálů a stopových prvků. Po takové době se zlepšení zdravotních potíží může projevovat až půl roku, od doby strávené u moře.

Plážové aktivity

Zvýšený pohyb díky plavání nebo jiným plážovým aktivitám, vám pomůže rozhýbat tělo, zhubnout a dodá vám to energii. Když k tomu přidáte zdravou stravu, budete se po dovolené cítit jako znovuzrozeni.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies