Léčba ovocem a zeleninou

Zkuste léčbu čistě přírodně. Vyzkoušejte pozitivní účinky ovoce a zeleniny! Od ananasu až po fíky. Léčba cukrovky, žaludečních potíží, omrzlin. Vyberte ty správné potraviny pro zmírnění horečky nebo léčbu vysokého krevního tlaku.
Mísa plná brusinek

Léčba ovocem a zeleninou od A po F

Léčba ANANASEM

Obsahuje bromelin - enzym ovlivňující trávení, který se však tepelnou úpravou ničí. Doporučuje se při onemocněních žaludečně - střevních, jaterních, ledvinových, srdečních a chudokrevnosti. Ananasu se vyhýbejte, trpíte-li na žaludeční vředy!

Léčba ANGREŠTEM

Angrešt má močopudné účinky a působí jako projímadlo. Pomáhá při anémii a kožních onemocněních.

Léčba AVOKÁDEM

Avokádo má vysoký obsah kyseliny pantotenové, vitamíny C,D,E a B a také betakaroten. Používá se při střevních infekcích, kožních onemocněních a vypadávání vlasů či cukrovce. Působí i jako afrodiziakum.

Léčba BANÁNY

Nezralé plody banánů se užívají při cukrovce, zralé plody při nemocích dvanácterníku či žaludku.

Léčba BORŮVKAMI

Borůvky obsahují hodně železa a manganu. Mají protizánětlivé účinky, zlepšují zrak. Borůvky podporují omlazování pleti a pomáhají při nádorových onemocněních. Konzumují se při průjmech, ledvinových kamenech a žaludečních vředech. Při hemeroidech zkuste použít přikládání výluhu z listů borůvčí.

Léčba BRAMBORAMI

Brambory jsou výborné při cukrovce. Trpíte-li zácpou, pijte šťávu ze syrových brambor. Používají se i při vysokém krevním tlaku, bolestech hlavy a žaludečních vředech. Při spálení a omrzlinách pomáhá syrový nastrouhaný brambor smíchaný s olivovým olejem.

Léčba BROSKVEMI

Povzbuzují trávení a pomáhájí při onemocněních kardiovaskulárního systému. Jsou nevhodné při obezitě a cukrovce.

Léčba BRUSINKAMI

Brusinky mají antibakteriální a protizánětlivé účinky, snižují horečku a zmírňují kašel. Léčí ledvinová onemocnění.

Léčba CELEREM

Používá se při redukčních dietách, snižuje horečku, pročisťuje krev, je močopudný. Máte-li nepěkné pihy, zkuste na ně přikládat spařené listy celeru - vybělí je.

Léčba CIBULÍ

Konzumace cibule pomáhá při revmatismu, rýmě a při průjmech. Přikládáním na pokožku léčí omrzliny, popáleniny a různá svědivá onemocnění kůže.

Léčba CITRONEM

Citronová šťáva pomáhá při všech žilních onemocněních, žloutence, tuberkulóze, angíně, horečce, infekcích, zvracení. Šťávou ošetřujte suchou, popraskanou pleť a lámavé nehty.

Léčba ČESNEKEM

Česnek má antimikrobialní účinky. Rozmačkaný nebo výtažek z česneku používejte při vypadávání vlasů, na bradavice a otoky.

Léčba FÍKY

Fíky mají projímavé účinky, používají se při chronické zácpě, angíně, hemeroidech, horečce, spalničkách, kašli, chudokrevnosti a ledvinových kamenech. Fíky jsou nevhodné při cukrovce a obezitě.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies