Léčivé kameny

Už v babylonské a asyrské kultuře se tinktury z některých kamenů používaly k léčivým účelům. Amuletům či talismanům v podobě drahých kamenů se připisovaly magické účinky. Vyzkoušejte si magii, která je přirozená a mocná - magii kamenů, drahokamů a kovů.
Barevné lesklé kameny
Pro většinu lidí je myšlenka, že by kameny mohly léčit, nepřijatelná. Přitom u sebe jako amulet či talisman nosí něco jiného a věři v to úplně stejně. Avšak o léčivé a kouzelné síle drahých kamenů kolují odpradávna nejrůznější pověsti.
Kameny působí na lidské tělo blahodárně samy od sebe, ale nejefektivnější je působení přes ruku terapeuta. Obecně jsou ve výhodě hlavně citliví jedinci, kteří jsou schopni energii vystupující z kamenů lépe vnímat. I když léčba kameny patří mezi velmi staré terapeutické postupy, konkrétní mechanismus jejich účinku se nikdy nepodařilo prokázat.
Lidé, kteří věří jejich magické síle, pociťují zlepšení svého tělesného a hlavně duševního zdraví.
Kameny jsou dary země, projevy univerzálních božských sil. Pulzuje v nich živelná energie, zvláštní potenciál, který již milióny let čeká na probuzení…
Naučte se kameny hledat, čistit a využívat k věštění, zaklínání i čtení tarotu. Objevte způsoby určování energií kamenů, čtení příběhů, které v sobě nesou a symboliku tvarů a barev. Budete překvapeni jejich silou.

Účinek drahých kamenů podle znamení zvěrokruhu

  • Beran - silnou vůli a pozitivní energii nositelů tohoto znamení podporuje červený jaspis. Působí příznivě na oběh krve, na duševní činnost, posiluje imunitu. Dalšími vhodnými kameny jsou rubín a ametyst.
  • Býk - pro vznětlivé Býky je vhodný růženín, který uklidňuje srdce, reguluje jeho činnost a chrání před trombózou a infarktem. Také se hodí kameny aventurin a malachit.
  • Blíženci - pro tyto individualisty se hodí citrin, který jim napomůže ovládnout emoce, odstraňuje blokády a napětí. Prostřednictvím imunitního systému oživuje látkovou výměnu a pomáhá při potížích zažívacího traktu.
  • Rak - citlivým rakům prospěje aventurin, který působí příznivě na regeneraci a harmonizaci celého organismu. Potlačuje alergie, akné a puchýřky, snižuje padání vlasů i tvorbu lupů. Uklidňuje myšlenky a pocity.
  • Lev - sebevědomým Lvům odpovídá nejtvrdší kámen, a to diamant. Tento kámen podporuje Lvům myšlení, smělost, sílu a nepřemožitelnost. Stabilizuje celý organismus, zejména nervovou soustavu a smyslové orgány.
  • Panna - spolehlivé, inteligentní Panny potřebují více sebevědomí. Dodá jim je tygří oko, které spolehlivě působí proti migrénám. Dobře ladí také s ametystem.
  • Váhy - šarmantním a diplomatickým Vahám, které touží po harmonii a spravedlnosti, pomůže kámen míru - jadeit. Dodává vnitřní klid, přispívá k radosti ze života.
  • Štír - cílevědomým a vytrvalým Štírům pomáhá hematit. Zvyšuje jim vitalitu, pomáhá uvolnit se. Používá se při léčení chudokrevnosti, velkých ztrátách krve, po zraněních.
  • Střelec - svobodomyslným a idealistickým Střelcům prospívá lazurit, který jejich vlastnosti podporuje a dodává sílu stát si za vlastním názorem. Zahání depresi a zmírňuje křeče a neurózy.
  • Kozoroh - vše plánuje s vážností a chladnou hlavou. Aby si při tom nezapomněl užívat života, o to se postará malachit. Učí Kozoroha smířlivosti a lásce, harmonizuje organismus, mírní záněty.
  • Vodnář - tvořivým Vodnářům pomáhá amazonit otevřít se ostatním lidem. Snadno rozvíjí přátelství a je nepostradatelný při aktivním provozování sportů.
  • Ryby - empatickým Rybám prospívá ametyst. Podporuje intuitivní mimosmyslové vnímání a otevírá duši novým myšlenkám a ideálům. Zvyšuje schopnost koncentrace.

Využití drahých kamenů i "zevnitř"

Síla drahých kamenů může být využita i zevnitř. A jak na to? Příslušný kámen, dobře omytý, vložíte minimálně na pět hodin do lahve pitné vody. Po uplynulé době kámen vylovíte a obohacenou vodu vypijete po malých doušcích. Nápoj se každý den připravuje znovu a kámen se po vyjmutí ukládá na světlé místo, aby načerpal znovu energii.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies