Léky - co přibalit na dovolenou

Čas dovolených se blíží a vy jistě přemýšlíte co všechno vzít s sebou. Nezapomeňte do kufru přibalit i lékárničku, na cestách to oceníte. Jaké léky ve vaší "dovolenkové lékárničce" nesmí chybět?
Barevné vitamíny

Léky proti nevolnosti

Ještě než se dostanete do vaší vysněné destinace, mohou se vám hodit léky proti závratím a zvracení. Zvolte buďto klasický kinedryl nebo čím dál oblíbenější žvýkačky proti nevolnosti, které seženete v každé lékárně.

Léky proti bolesti

I na dovolené vás může tělo rozbolet. Bolest zad, břicha a hlavy se vám nemusí vyhnout, zvláště změnou prostředí. Správnými pomocníky v těchto situacích vám může být např. paralen, acylpyrin, atalargin či ibuprofen. Pomohou vám i k případnému snížení vyšší teploty.

Léky proti průjmu

Pokud máte citlivý organismus na změnu jídelníčku, přibalte si určitě léky smecta, symbi-lakt nebo osvědčené imodium. Léky proti průjmu přibalte i pro prevenci, v lékárničce na dovolenou jsou potřeba.

Léky proti infekci

Obzvlášť v cizině si dávejte pozor na vodu, kterou pijete. Vždy dejte přednost balené vodě. Pokud nemáte možnost koupit balenou vodu, převařujte ji. Pomohou vám také speciální filtry nebo dezinfekční prostředky jako je Sanosil.

Pomůcky pro první pomoc

Lékárničku na dovolenou nesmíte ochudit o tlakový obvaz, sterilní i elastické obinadlo. Přibalte náplasti, dezinfekci a antiseptika.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies