Letní péče o nohy

Nejzanedbávanějšími partiemi člověka jsou obvykle nohy. Málokdo z nás chodí pravidelně na pedikúru a nosí ty správné boty. V létě přitom odhalujeme více kůže než jindy a zmíněné partie o to více volají o péči.

Chodidla dvou lidí zapletená do sebe

Jakmile vyměníte plné boty za sandály, vystavíte „na obdiv” také svá kuří oka, deformace prstů, zatvrdlou kůži na patách. Co jste zanedbali přes rok, v létě ještě více umocníte. V horkých letních dnech se totiž kůže mnohem více vysušuje a praská. Nikdy však není pozdě! Vezměte nohy do svých rukou a učiňte z nevzhledných chodidel nožky k nakousnutí!

Hřích č. 1: ztvrdlá kůže na patách

Zvrdlou kůži na patách spolehlivě změkčíte pravidelným promazáváním krémem na nohy. Pokud nechcete na „zlepšení” čekat, zajděte si na pedikúru, kde vám zhrublou kůži odstraní profesionálně a ihned.

 

Hřích č. 2: neodstatečná péče o nehty nohou

O nehty nohou pečujte pravidelně. Nikdy je nelakujte bez předchozího nanesení laku podkladového, dopřejte jim zvlhčující krémy a koupele. Nejlépe ale vaše chodidla a nehty vybělí a vyhladí chůze po soli nebo písku.

 

 

Hřích č. 3: chůze naboso

V létě je pravděpodobnost, že chytnete plíseň, větší. Vyhýbejte se proto chůzi naboso na koupalištích, které jsou doslova semeništěm plísní. Své boty nikomu nepůjčujte, vystříkávejte si je antimykotickým sprejem a často svou obuv i ponožky měňte.

 

 

Hřích č. 4: nesprávná obuv

Léto a plná obuv rovná se peklo pro vaše nohy. Pokud uzavřené boty potřebujete, např. kvůli sportu, vybírejte si alespoň takové, které nejsou vyrobeny z umělého vlákna a taktéž ponožky volte z čistě přírodních materiálů (bavlna). Vlastníte-li ploché nohy, ulevit od bolesti vám mohou ortopedické vložky nebo ortopedická obuv.

 

 

 

Hřích č. 5: pot a zápach

Potící se nohy a s nimi spojený zápach je nepříjemný pro každého. Předejít jim lze důslednou čistotou – omyjte si chodidla kdykoliv to jen půjde. Totéž platí pro výměnu obuvi a ponožek. Na chodidla používejte deodorant či jiný přípravek proti zápachu a plísním. Proti pocení pomáhají také koupele v odvaru z dubové kůry.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies