Letní péče o pokožku

Chcete, aby byla vaše pleť krásná i v létě, aniž byste se ochudili o opalování? Přečtěte si pár rad, jak na to!

Žena s krémem na tváři

Dodejte pleti vláhu

Na jaře a v létě se musí naše pleť vyrovnat s větší intenzitou slunečních paprsků. Slunce pleť vysušuje, je proto důležité dodávat jí pravidelně vláhu nejen povrchově, v podobě výživných krémů, ale i vnitřně – pitným režimem. Krém na léto by měl být lehký a kvalitní, s obsahem UV faktoru. UV faktor je dnes naštěstí obsažen i v některých make-upech a pudrech. Pokud trávíte delší čas na slunci, namažte opalovacím krémem celé tělo.

Opalujte se bezpečně

Opalovací krém aplikujte nejméně 20 minut před sluněním a to i přesto, že je třeba na etiketě výrobku napsáno, že jej stačí aplikovat těsně před opalováním. Ve skutečnosti totiž nějakou dobu trvá, než UV filtr začne fungovat. Po vykoupání se namažte znovu.

Pokud se chystáte k moři a snadno se spálíte, zajděte si několikrát na solárium, aby si pokožka vytvořila „základ“ a nereagovala pak na zvýšenou intenzitu slunečního záření podrážděně. Na dovolené pak používejte krém s co možná nejvyšším UV faktorem.

Opalovací krém by měl vždy obsahovat ochranu proti UVA i UVB záření! Nezapomínejte si mazat i rty, uši a krk. Jakmile se začnete opalovat na slunci, návštěvy solária vypusťte.

Užívejte betakaroten

Několik týdnů před opalováním začněte užívat betakaroten, který chrání pokožku před negativními účinky volných radikálů, podporuje zhnědnutí kůže a trvanlivost opálení. Betakaroten seženete ve formě tablet, ale lepší jsou samozřejmě přírodní zdroje – karotka, rajče, paprika, špenát nebo třeba petržel.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies