Letní péče o vlasy

Léto je ročním obdobím, kdy naše vlasy vyžadují zvláštní péči. Vlasy musí odolávat nadměrným teplotám, což se na nich velmi brzy projeví. Vhodně zvolenou péčí zůstanou vlasy krásné.

Žena ležící s balónem na pláži

Sluneční paprsky vlasy vysušují a vybělují

Tak jako chráníme před sluníčkem naši pokožku, musíme chránit i své vlasy. Vlasy jsou velmi citlivé, při nedostatečné péči se začnou třepit a vysušovat. Sluneční záření ve spojení s kyslíkem uvádí do pohybu pozvolný oxidační proces, který vlasy postupně také vyběluje. Vyhněte se v létě třepení, vysušování a vybělování vlasů. Poradíme Vám, jak na to.

Před odjezdem na dovolenou připravte i své vlasy

Pokud se chystáte na dovolenou, nezapomeňte také na své vlasy. Nejpozději čtyři týdny před dovolenou používejte šampóny dodávající vlhkost a dopřejte vlasům jednou týdně intenzivní kúru. To se doporučuje zejména u barvených vlasů. Po každém mytí používejte tónovací kondicionér. Existují také intenzivní kúry, které osvěžují barvu.

Sunproof dodají vlasům dostatečnou vláhu

Během léta je vhodné používání speciálních přípravků, které nalezneme pod označením „Sunproof". Účinkují jako opalovací krémy na vlasy. Šampón s extrémně vysokým obsahem vlhkosti pro denní očištění vlasů od slané vody je obzvlášť důležitý, protože slaná voda vyplavuje ze šupinkové vrstvy vlasu ceramidy, které je potřeba potom dodat vlasům zevně, aby nebyly příliš suché a porézní. Vhodné jsou také přípravky obsahující panthenol nebo aloe vera.

Nezapomeňte na ochranný sprej a intenzivní vlasovou kůru

Nezapomeňte na ochranný sprej a intenzivní kúru obsahující speciální látky, které obsahují voděodolné UV-filtry apod. U těchto přípravků platí stejné pravidlo jako u krémů:  UV-filtry začnou působit po 20 až 30 minutách po nanesení. Kůru na vlasy nanášíme každý druhý až třetí den.

Přípravky na vlasy kupujte u kadeřníka

Běžně dostupné přípravky z drogerie nejsou nejvhodnějším řešením a ochranou, většinou obsahují vysoké procento vody a oleje a méně vitaminů a výživy. Vlasy jsou vaší vizitkou a nevyplatí se při péči o ně šetřit. Zajděte si ke své oblíbené kadeřnici, která vám ochotně poradí, jaké výrobky jsou právě pro vaše vlasy vhodné.

Nezapomeňte na...

Po každém koupání v moři nebo v bazénu ztrácejí výše uvedené produkty asi polovinu své ochranné síly, proto po každém namočení vlasů je třeba je opláchnout čistou vodou a poté znovu přípravky nanést.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies