Letní péče o vlasy

V létě a v zimě by se péče o vlasy neměla podcenit. Sluníčko i mráz může ohrozit jejich kvalitu. V létě musí vlasy odolávat slané či chlorované vodě i slunečnímu záření. Poškozuje je i častější mytí. Vlasy jsou křehčí, rychleji ztrácí lesk, pružnost, třepí se a mohou být kvůli slunečním paprskům i vybledlé. Jakou péči bychom měli svým vlasům v tomto období dopřát?

Letní péče o vlasy

 

V horkém počasí je téměř nemožné udržet účes v původním stavu. Vlasy se více potí a tím pádem neudrží požadovaný tvar dlouho. Proto je v létě mnohem více zatěžujeme laky či gely. A nejen tím. Vlasy by se měly mýt jen vlažnou vodou. Už tak je pro ně velkou zátěží voda s obsahem chlóru či soli.

 

Určitě své vlasy odměníte speciálními přípravky pro letní péči o vlasy. Ty vlasům poskytnou šetrnou péči a lépe je ochrání před sluncem. O vlasy se samozřejmě musíte starat celý rok, nejenom v letním období. Ale v létě jim můžete dopřát i nějakou tu vyživující masku navíc. Dodáte jim potřebné živiny a vlasy pak budou odolnější vůči extrémním teplotám a jiným faktorům, které jim škodí a ubírají na kvalitě.

 

Jakou péči byste svým vlasům měla dopřát před odjezdem na dovolenou?

 

Pokud péči o vlasy podceňujete a rozhodnete se o ně pečovat jen na dovolené, tak už to tím rozhodně nezachráníte. O vlasy se musí pečovat průběžně. Každá žena by měla vědět, že základem kvalitní péče je vyživující šampon a regenerace či kondicionér. Samozřejmě byste vlasům měly čas od času dopřát i masku. Všechny přípravky vybírejte dle typu vašich vlasů.

 

Jestli vaše vlasy nejsou zrovna v dobrém stavu, pořiďte si vyživující přípravky s UV filtry. Jestli chcete před dovolenou stihnout návštěvu kadeřníka, zajděte si k němu minimálně týden před vaší plánovanou dovolenou. Existují i šampony, které jsou z tzv. sluneční řady. Díky nim z vlasů lépe smyjete chlór i slanou vodu. Výborným pomocníkem je i krém či sprej s UV filtrem.

 

Jak je ochránit na dovolené?

 

Své vlasy nejlépe ochráníte, když je předtím, než se vydáte na pláž, svážete do culíku nebo si je spleťte do copánků. Hlavně vlasy nijak neutahujte, jen se postarejte o to, aby nepoletovaly kolem hlavy. Dodejte jim nějaký řád. Nemějte strach. Klidně si vlasy namočte. Ale jestli je chcete ochránit i před vodou, tak si s sebou přibalte šátek, kšiltovku či klobouček. Doporučujeme ale přírodní materiály, aby mohla pokožka hlavy i samotné vlasy dýchat. Nemusíte je oplachovat po každém koupání. Když použijete sprej s UV filtry a po koupání ochranný krém či olej, na kvalitě určitě neztratí.

 

Dobrá rada na závěr

 

Vlasy zbytečně nefénujte, nekulmujte ani neupravujte žehličkou. Stačí je nechat volně uschnout, ale nikdy nechoďte spát s mokrou hlavou. Pak se vlasy mohou polámat nebo vám zkrepovatí.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies