Letní trend - cvičte se švihadlem

Žhavý letní trend - zaskákejte si se švihadlem! Aerobní aktivita, kterou můžete absolvovat kdykoliv a kdekoliv. Skákání přes švihadlo nevyžaduje speciální vybavení, jen švihadlo a pohodlnou obuv.

Dvě dřevěné švihadla

Letní trend - švihadlo

Zlepšete svoji fyzickou kondici a zhubněte. Při skákání přes švihadlo zapojujete značnou část těla (zadní část stehen, lýtka, předloktí, svaly hrudníku a horní část zad).
Skákáním přes švihadlo spalujete tuky, formujete svaly a bojujete proti celulitidě. Zlepšujete činnost oběhového systému, koordinujete pohyby a zvyšujete vytrvalost.

Letní trend a výběr švihadla

  • nylonové - lehčí varianta švihadel, špatně nabírá rychlost při skákání
  • kožené - těžší švihadlo, nutí vás více zapojovat svaly

Délku švihadla volte podle tělesné výšky. Optimální délku zjistíte tak, že se postavíte na střed švihadla a zvednete oba konce - ideálně by měly dosahovat k ramenům.

Letní trend - naučte se správně skákat

Při skákání používejte vhodnou obuv, abyste zabránili tvrdým dopadům na podložku. Trup mějte vzpřímený a kružte švihadlem (pohyb vychází ze zápěstí). Paže mírně pokrčené držte u těla a skákejte (nižší skoky jsou vhodnější, nenamáhají tolik klouby).

Trénink na míru

Trénink přizpůsobte svým fyzickým schopnostem. Začněte od nejnižší intenzity (zhruba 60 přeskoků za minutu), poté intenzitu zvyšte až na maximum (180 přeskoků za minutu).
Ideální rychlost skákání přes švihadlo je, když dosáhnete tepové frekvence 120 až 130 tepů za minutu.
Během skákání měňte druhy přeskoků, ať nepřetěžujete klouby jednostranně (skákejte střídavě z jedné nohy na druhou, snožmo, vpřed, vzad, apod.).

 

Se švihadlem spalujete kalorie

Za 10 minut spálíte okolo 120 kalorií. Údaj platí pro ženu o váze 75 kg. Vážíte-li méně, spálíte kalorií méně a naopak.

 

 

Švihadlo a zdravý spánek

Nejen, že spálíte kalorie vytrénujete svoje tělo, po takovém cvičení se vám především bude mnohem lépe spát. Pokud máte přesto se spánkem problémy, doporučujeme relaxační polštáře.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies