Léto a pravé letní osvěžení

V parných letních dnech toužíme po osvěžení, díky němuž bychom nemuseli léto přežívat, ale prožívat. Pár takových ledových tipů pro vás máme. Poradíme vám, jak se osvěžit doma, v práci i na cestách.
Žena sedící na schodech v bazénu

Ledové osvěžení

Led je v letních parnech naším nejlepším pomocníkem. Vložený v igelitovém sáčku jej můžete přikládat na spánky, vnitřní strany loktů nebo na podkolenní jamku. Nejlépe totiž osvěží v místech, kde nejvíce pulsuje krev.

Osvěžení v práci

Je-li na vašem pracovišti horko jako v pekle, vložte na chvíli ruce až po lokty pod studenou tekoucí vodu. Podobný účinek má ve studený vlhký ručník za krkem.

Osvěžení doma

Namočte čistou utěrku nebo ručník do studené vody, vyždímejte ji a alespoň na 10 minut položte na tvář. Příjemné jsou také nohy ponořené v lavoru se studenou vodou. Pokud do koupele přidáte několik kapek mentolového oleje, osvěžení bude ještě silnější.

Osvěžení na cestách

Ve vaší kabelce nesmí chybět osvěžující sprej, který si můžete kdykoliv nastříkat na tvář či dekolt. Účinek je okamžitý.

Sportování? Ve vodě!

Sportování v tropických teplotách není moc příjemné. Osvěžujícím druhem sportu jsou však sporty vodní. Zkusit můžete i vodní gymnastiku. Ve vodě můžete posilovat stejně jako na souši, navíc díky nadnášející schopnosti vody nehrozí, že si přetáhnete svaly. Najděte si sport přesně na míru! 

Osvěžení nohou

Vaše nohy se budou cítit báječně díky osvěžujícím sprejům nebo chladivým gelům na nohy, které můžete zakoupit v drogerii nebo v lékárně.

Osvěžení pro oči

Unaveným a opuchlým očním víčkům pomohou chladivá kolečka okurky.

Nápoje – studené nebo teplé?

V horku je lepší pít teplé nebo vlažné nápoje než ledově vychlazené. Studené nápoje povzbuzují krevní oběh, takže osvěžení pocítíte jen zpočátku, ale po chvíli se budete potit ještě více.

Osvěžující jídla

V létě nejlépe osvěží saláty, kompoty a studené polévky. Zkusit můžete například vynikající bulharskou specialitu, studenou polévku Tarator s okurkami a smetanou. Recepty najdete zde.

Osvěžující akupresura

Pokud se cítíte z tepla malátní, můžete obnovit proudění energie v těle prostřednictvím akupresurních bodů. Ukazováčkem a palcem masírujte ušní lalůčky.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies