Líčení rtů - tipy a triky

Málokterá žena má dokonalé rty. S pomocí konturovaní tužky, rtěnky a lesku ale můžete vytoužený tvar rtů získat.

Lesklé nalíčené plné rty

Plné rty – jak je zmenšit?

Pokud vám vaše rty připadají příliš plné, nepoužívejte lesk na rty ani rtěnky příliš sytých barev, které rty opticky ještě více zvětší. Dejte raději přednost matným rtěnkám tělové nebo hnědé barvy.

Dobrým trikem pro zmenšení plných rtů je nanést na ně pudr tak, aby nebyl patrný jejich obrys a konturovací tužkou pak vyznačit okraje o něco menší, než jsou ve skutečnosti.

Jak zvýraznit malé rty

Majitelky malých rtů by měly naopak volit světlejší rtěnky a lesky na rty. Mohou si dovolit i výrazné barvy. Vnější hranu rtů zvýrazněte konturovací tužkou.

Zamaskujte nepravidelnosti

I nepravidelnosti rtů jako je užší horní ret, užší dolní ret nebo chybějící vykrojení horního rtu snadno zamaskujete konturkou. Stačí chybějící linii tužkou vykreslit.

Jakou zvolit barvu rtěnky?

Jedinou barvou, která sluší rtům každé ženy, je růžová – stačí jen najít ten správný odstín. Všeobecně platí, že k blondýnám a světlým typům se hodí světlejší odstíny, zatímco brunety a černovlásky si mohou dovolit sáhnout i po výraznější růžové. Podobné je to s červenými rtěnkami. Co se fialové barvy týče, nesluší ženám se světlou barvou kůže.

Při výběru rtěnek nezapomínejte na to, že tmavá opticky zmenšuje, světlá zvětšuje. Pokud zvolíte výraznou barvu rtěnky, nezvýrazňujte už tolik rty. Líčení by pak nepůsobilo přirozeně.

Aby rtěnka vydržela co nejdéle

Před nanesením rtěnky rty přepudrujte nebo celou jejich plochu vykreslete konturovací tužkou v barvě vašich rtů. Teprve pak naneste rtěnku – nejlépe štětečkem. Po nalíčení stiskněte mezi rty ubrousek a naneste druhou vrstvu. Rtěnka tak vydrží mnohem déle!

Jak aplikovat konturovací tužku

Při práci s konturkou dělají ženy spoustu chyb – první je, že vykreslí na jeden zátah křivou čáru – tomu zamezíte, když nejdříve vykreslíte obrys rtů přerušovanou čárou, kterou pak spojíte. Druhou chybou je příliš tlustý obrys – konkurka by na vašich rtech neměla být znát! Před líčením proto tužku dobře ostrouhejte. Posledním nedostatkem při líčení rtů je nedokreslování linie rtů až k jejím koutkům.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies