Liposukce – výhody a nevýhody

Jste nespokojená se svým tělem? Toužíte po dokonalé postavě? Nejste zrovna ten typ, co holduje sportu a všemu, co k němu souvisí? Váš problém může vyřešit liposukce! Nyní máte na výběr hned z několika možností.

Poodhalené ženské pozadí v růžových šatech

Liposukce – základní informace o zákroku

Liposukce je operační zákrok, jehož účelem je odsátí částí podkožního tuku. Pomáhá ke zlepšení postavy na těch místech, která jsou k ukládání tuku náchylná - boky, hýždě, břicho a stehna.

Jak probíhá zákrok

Liposukce je prováděna v celkové narkóze, kdy do drobných řezů v místě požadovaného výkonu se zavede odsávací kanyla napojená na speciální vývěvu. Množství jednorázově odsátého tuku nesmí překročit 1500 ml, protože se prudce zvyšuje riziko pooperačních komplikací.

Hned po zákroku...

Po operaci jsou plochy buď kryty elastickou náplastí nebo přímo elastickým návlekem. První noc tráví pacient na oddělení pod dohledem, propuštěn je následující den ráno.

Rekonvalescence

Pacient tráví prvních 7 dní po zákroku na lůžku, vstává pouze na toaletu, k jídlu. Po dobu prvního měsíce po operaci pacient snímá elastický návlek jen na dobu nezbytně nutnou k osobní hygieně. Kontroly a jejich četnost určí danný lékař.

Nevýhody a možná rizika liposukce

  • Infekce
  • Krvácení
  • Plicní embolie 
  • Liposukce je velmi bolestivým zákrokem.
  • Dlouha doba rekonvalescence (omezená pohyblivost).
  • Nikdy předem nelze stoprocentně odhadnout, jak bude reagovat, zda dojde po zákroku k odpovídajícímu stažení/smrštění, či zda bude v místně zákroku přebývat. To závisí na elasticitě a na vlastním typu kůže.
  • Někdy je třeba kombinovat liposukci s odstraněním přebývající kůže.
  • Liposukcí se nedoporučují redukovat velké souvislé plochy (přední strany stehen , lýtka).
  • Kouření výrazně zpomaluje proces hojení.

Pro koho je liposukce vhodná?

Optimální věkové rozmezí pro liposukci je 18 až 35 let. Horní hranice není samozřejmě pevná a záleží na konkretním stavu pacienta. Cílem lékařů je to, aby pacient, který se rozhodne tento zákrok podstoupit, byl ve výsledku se svým „novým“ tělem spokojený. Cena je závislá na množství odsátého tuku v určitých partiích – pohybuje se v rozmezí od 8 000 až do 100 000 Kč.

Bezbolestné odstranění tuku? S pomocí ultrazvukové liposukce!

S pomocí ultrazvukových vln dochází k rozštěpení membrán tukových buněk v podkoží. Následně se obsah buněk vyprázdní do mezibuněčného prostoru. Poté jej odvede lymfatický systém ke zpracování do jater. Odstranění tukových buněk je trvalé. Efekty lze srovnávat s operačně provedenou liposukcí, tato metoda je však bezbolestná. Rekonvalescenční doba není nutná.

Pro koho je vhodná?

Tento typ liposukce je vhodný pro muže a ženy ve věku od 20 až 60 let s tukem soustředěným v oblasti břicha, hýždí, dolních končetin a celulitidou, kteří potřebují pomoci ve formování postavy.

Liposukce ultrazvukem – kolik stojí?

Ve většině případů se doporučuje 4 až 6 opakování této formy liposukce – většinou v týdenních intervalech (je to proto, aby byl výsledek co nejlepší a aby dlouho vydržel). Cena 1 zákroku se pohybuje okolo 3000 až 4000 Kč.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies