Losos 3x jinak

Losos si v poslední době získává stále více příznivců a není se proto čemu divit, že nápadů na jeho přípravu neustále přibývá. I my jsme si pro vás připravili tři jednoduché a zdravé recepty. Který z nich vyzkoušíte právě vy?

Plátek lososa položený na ledu

Losos pečený v alobalu

Připravíme si 4 filety z lososa (z kůží nebo bez), máslo, citrón nebo limetu, větvičky čerstvého rozmarýnu, sůl a pepř.

Na větší kus alobalu položíme vždy hoblinku másla a jeden filet z lososa (kůží dolů). Mírně posolíme, na plátek ryby položíme 2 tenké plátky limety (případně citrónu) a malou větvičku čerstvého rozmarýnu. Zabalíme a pečeme v troubě předehřáté na 200°C přibližně 20 minut. Vhodnou přílohou jsou brambory pečené v alobalu a nebo zeleninový salát.

Zapékaný losos s bramborovou kaší

Připravíme si 100 až 150 gramů filet z lososa, 400 gramů bramborové kaše, 2 vejce, 1 až 2 jarní cibulky, 200 gramů čerstvého špenátu, 1/2 citrónu, 2 až 3 stroužky česneku, strouhaný sýr dle potřeby, trochu másla, sůl a pepř dle chuti.

Pekáček vymažeme máslem a položíme na něj filé z lososa, které mírně osolíme a pokapeme šťávou z citrónu. Na lososa naneseme vrstvu připravené bramborové kaše a vrstvu čerstvého špenátu. Vejce si rozmícháme s najemno nakrájenou jarní cibulkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem a vzniklou směsí polijeme špenát. Nakonec posypeme dle chuti strouhaným sýrem a dáme péci do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme přibližně 40 minut. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Losos s hořčičnou omáčkou

Připravíme si 4 filety z lososa (z kůží nebo bez), ½ citrónu, 100 mililitrů zeleninového vývaru, 2 až 3 stroužky česneku, 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice, 1 čajovou lžičku medu, sůl a pepř dle chuti.

Lososa mírně osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citrónu. Na rozehřáté pánvi filety zprudka osmahneme (nejprve kůží dolů), cca 2 až 3 minuty z každé strany. Poté je z pánve vyndáme a do výpeku, který nám na pánvi zbyl, přidáme prolisovaný česnek, 2 lžíce citrónové šťávy, zeleninový vývar, med a hořčici. Omáčku zamícháme, dochutíme pepřem, solí a ještě krátce povaříme. Filety z lososa podáváme přelité hořčičnou omáčkou. Vhodnou přílohou je zeleninový salát a nebo brambory.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies