Lupy – pryč s nimi

Lupy jsou velmi nepříjemnou záležitostí, která dokáže pořádně znepříjemnit život. Máte také problémy s lupy? V dnešním článku vám poradíme, jak se tohoto problému co nejúčinněji zbavit.

Ženská tvář

Co jsou to lupy?

Výskyt lupů je nejčastější u lidí, kteří mají potíže s nadměrným maštěním pleti a vlasů. Lupy nejsou pouze záležitostí pokožky hlavy, ale mohou se vyskytovat například také v obočí. Lupy není radno podceňovat, protože neléčený problém může způsobit daleko větší problémy, než je odlupování malých kousků suché kůže.

 

Výjimkou nejsou hnisavé strupy, které mají za následek vypadávání vlasů a podobně. Lupy mohou být také dědičné, avšak i tento problém se dá léčit.

Jak se zbavit lupů?

Zbavit se lupů je občas poměrně zdlouhavá záležitost a není zaručeno, že se lupy znovu neprojeví. Problém s lupy mohou nastat i u lidí, kteří lupy v životě neměli. Pokud má pokožka sklony se mastit a tvoří se lupy, po odmaštění nastane situace ještě horší. Proto je jediným východiskem nasadit léčbu.

Šampóny proti lupům

Šampóny proti lupům jsou nejpoužívanějším prostředkem, jak se tohoto nemilého problému zbavit. Jestliže se lupy projeví a ihned je začnete léčit, postačí šampón proti lupům, kterých je mnoho druhů, a jsou k dostání v drogeriích.

 

Na vleklejší problémy předepíše lékař speciální léčivý šampón, který je mnohem účinnější a prodávají se v lékárnách. Obsahují účinnou látku ketokonazol, která má na tvorbu lupů léčivé účinky.

Co dělat, když lupy neustupují?

Pokud se lupy nedají eliminovat pomocí šampónů, je nutné vyhledat pomoc odborníka. Kožní lékař předepíše ještě účinnější látky, které vám pomohou se lupů zbavit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies