Make-up - druhy štětců

Za dokonalým líčením stojí především kvalitní a nepostradatelné pomůcky. Především byste měla umět rozeznávat jednotlivé kosmetické štětce. Každý štětec má svůj účel. Pojďme si tedy zopakovat, k čemu jednotlivé štětce slouží. I když se líčíte několik let, malé “opáčko” přece nemůže nijak uškodit.

Štětce - nepostradatelné kosmetické pomůcky

 

Powder brush - štětec na pudr

 

Tento štětec tvoří základ kosmetické výbavy každé ženy. Jestliže používáte spíše levnější a tudíž i méně kvalitní pudry, s nanášením vám pomůže lépe tento štětec než nějaká houbička nebo labutěnka. Ty vám vytvoří nevzhledné mapy.

 

Štětec na pudr se vyznačuje dlouhou rukojetí a dlouhými vlákny, které jsou zastřižené do kulata. Pořiďte si raději takový, který má jemnější vlákna, abyste předešly poškrábání pleti. Na štětec si nanášejte jen malé množství pudru. Nechcete si přece vytvořit umělou masku.

 

Foundation brush - štětec na make-up a BB krémy

 

Foundation brush se používá pro nanesení tekutých přípravků. Štětec je plochý a jeho vlákna jsou hustá a pevná. Štětec nikdy nenanášejte do make-upu. BB krém či make-up si nejprve vytlačte na hřbet ruky a štětcem pak podobně jako prsty nanášejte na tvář.

 

Blush brush - štětec na tvářenku (růž)

 

Štětce na aplikaci tvářenky jsou různých tvarů. Liší se i strukturou vláken, neboť je mnoho druhů tvářenek. Mají různou pigmentaci i konzistence může být jiná. Když je tvářenka pigmentovaná a má pudrovou konzistenci, raději ji aplikujte štětcem s jemnějšími a do kulata střiženými vlákny. Nijak na tvář netlačte, pouze po ní lehce klouzejte. Tvářenky, které jsou zapečené, aplikujte pomocí zkosených štětců s pevnými štětinami.

 

Fan brush - štětec na rozjasňovač

 

Rozjasňovač dokáže krásně rozzářit pleť a vytvořit přirozenější kontury vašeho obličeje. Můžete použít i štětec na pudr či tvářenku, ale ideálním pomocníkem je fan brush. Je to plochý vějířový štětec s doširoka rozevřenými vlákny. Trochu nám připomíná baletní sukýnku.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies