Make-up - jak vybrat ten pravý?

Pokud chcete být dokonale nalíčená, bez make-upu se prostě neobejdete. Výběr správného make-upu není snadný, takže raději vybírejte pečlivě a pomalu. Doporučuje se vyzkoušet více vzorků. Výběr záleží na typu a barvě pokožky. Pak už si jen stačí zvolit druh make-upu, který vám bude nejvíce vyhovovat.

Make-up - nanášení

 

Pokud si make-up vyberete správně, bude vaši pleť chránit a stane se tak vaším pomocníkem, který vaši pleť zbaví veškerých nedokonalostí. Jestli si myslíte, že make-up nějakým způsobem škodí pleti, už to dávno není pravda. Naopak se díky němu pokožka zlepší. Make-up chrání vaši pleť před prachem, UV zářením a dalšími nepříznivými látkami.

 

Kromě toho obsahuje i aktivní složky, jež prospívají pokožce podobným způsobem jako vyživující krémy. Barva make-upu by měla být podobná vaší barvě pleti, jinak získáte nepřirozený vzhled. Pleť pak může vypadat jako oranžová maska nebo budete až příliš bledá. Jakmile si na sobě zkoušet různé vzorky, podívejte se na sebe na denním světle, neboť umělé osvětlení v obchodě vám výrazně zkresluje barvu.

 

Jaké znáte druhy?

 

  • Tekutý
  • Krémový
  • Tuhý (v tyčince)
  • Pěnový
  • Tónovací hydratační krémy (BB, CC, DD)

 

Tekutý make-up se snadno nanáší, je lehký a proto je u žen velmi oblíbený. Každá žena si ale musí zvolit takový, který je vhodný pro její typ pleti. Pokud máte suchou pleť, pak je pro vás ideálním řešením make-up, který má spíše olejový základ. Pro smíšenou či mastnou pleť je lepší používat make-up na vodní bázi. Krémový make-up se doporučuje především pro suchou pleť. Nedokonalosti kryje dokonale a dokonce zamaskuje i zarudlá místa či akné. Je lepším pomocníkem než korektor.

 

Make-up v tyčince má podobné vlastnosti jako korektor, takže skvěle kryje a sjednocuje tón pleti. Měly byste s ním zacházet velice opatrně. Pěnový make-up je vlastně krémový, z něhož se vyšlehá pěna. Perfektně kryje a díky průhlednému profilu působí zcela přirozeně. Jedinou nevýhodou je malá odolnost. Doporučuje se především pro zralou pleť. Tónovací hydratační krémy obsahují barevné složky, díky kterým jsou tyto krémy vhodné na léto, kdy se opalujeme. Umí krásně vyrovnat tón pleti, ale bohužel už méně kryje.

 

BB krémy (beauty/blemish balm) jsou vlastně zkrášlujícím balzámem. Pleť je dokonale chráněná, hýčkaná a hydratovaná - vše v jednom kroku. Je to vlastně taková kombinace hydratačního krému, make-upu, korektoru i rozjasňovače. Obsahuje látky, které bojují proti vráskám a celkovému stárnutí pleti. CC krémy (color/correcting) se používají především proto, aby barevně sjednotili pleť. Zmírňují zarudnutí pokožky a dokonce i lépe kryjí. Jsou účinnější než jejich předchůdci. DD krémy (daily defense, dynamic do-all) poskytnou vaší pleti každodenní ochranu. Jsou tak dokonalé, že už kromě DD krému nic víc nepotřebujete. Jejich konzistence je ultra lehká a má neuvěřitelné krycí účinky. Jsou také schopné redukovat póry, zbaví vás černých teček i podkožního mazu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies