Malé triky proti velkému hladu

Nabrali jste v době svátků nějaká ta kila navíc? Zajisté se jich budete chtít zbavit co nejdříve, proto se podívejte na naše rady, jak zvládnout kritické chvilky.

Noha stoupající na osobní váhu

Bez pohybu je každá dieta zbytečná

Většina mužů se s problémem nadváhy trápit nemusí, mají totiž rychlejší metabolismus a přijaté kalorie stačí během dne spálit. Některým ženám byl tento dar věnován geneticky, z větší části je ale ženská populace nucena k neustálému pohybu a držení alespoň minimálních diet. V případě nedodržení těchto zásadních aspektů dochází k hromadění tuku nejen v problémových partiích, ale i kolem životně důležitých orgánů.

Ať už držíte dietu nebo pravidelně cvičíte, je nutné skloubit tyto dvě procedury dohromady. Bez pohybu jsou diety k ničemu, stejně jako pohyb bez omezení přísunu jídla. Je ale důležité, abyste k dietám přistupovali svědomitě a za žádnou cenu se netrápili hladem. Drastické diety vám pomůžou jen z počátku, po několika dnech či týdnech vás tělo zradí a začnete znovu přibírat. Nehledě na možnost poškození trávicího ústrojí včetně jater a ledvin

Jak zvládnout vlčí hlad?

Nejznámějším trikem pro zahnání vlčího hladu je dostatečný přísun tekutin. Dávejte však pozor, abyste to nepřehnali. Uvědomte si, že nedostatek, stejně jako nadbytek tekutin, může uškodit ledvinám. Pijte neslazené a hlavně nesycené vody, bylinky a ovocné čaje. Vždy, když pocítíte hlad a víte, že jste před chvílí jedli, trochu se napijte. Na nějaký čas vám dá žaludek pokoj.

U sebe mějte vždy něco malého k zakousnutí, třeba cereální tyčinku bez polevy. Zažene hlad a tělu dodáte trochu energie. Nebuďte k sobě příliš přísní, klidně si v době hladu kousněte do jakékoliv potraviny. Jedno sousto většinou na chvíli vystačí a vás nebudou trápit myšlenky na jiné dobroty.

Když máte hlad, nežvýkejte, žvýkačka podporuje trávení a brzy byste měli hlad

Každé sousto pečlivě rozžvýkejte a na další si chvilku počkejte. Pokud si zrovna pochutnáváte na cereálním rohlíku, kousněte si, rohlík položte a znovu si kousněte třeba za minutu. Jste-li zvyklí sníst tři rohlíky, s tímto tempem vám budou stačit pouze dva. Totéž platí u jiných potravin. U teplého jídla se čekat nedá, než byste se dostali k poslednímu soustu, pokrm by vystydl. Zmenšete si každou porci o polovinu a než si přidáte, chvíli vyčkejte. Můžete být mile překvapeni, zjistíte, že vám poloviční porce bohatě stačila.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies